Samsung moet nieuwe toestellen eerst aan Apple laten zien

samsung prototypeSamsung moet nieuwe smartphones en tablets vóór de lancering aan Apple geven, zodat het bedrijf kan bepalen of er sprake is van kopieerwerk. Een Amerikaanse rechter heeft dat bepaald. In de VS loopt momenteel een rechtszaak tussen de twee bedrijven, waarbij Apple beweert dat Samsung de toestellen slaafs kopieert. De advocaten van Apple krijgen de Samsung-toestellen vóór de officiële release te zien. Ook handleidingen en verpakkingen moeten naar Cupertino worden gestuurd. Samsung heeft bezwaar gemaakt om de producten al vroegtijdig te tonen, omdat daarmee de concurrentiepositie van het bedrijf in gevaar komt. Maar toch hield de rechter voet bij stuk. De Samsung Galaxy S II, Galaxy Tab 8.9, Galaxy Tab 10.1, Infuse 4G en Droid Charge zijn toestellen die Apple vroegtijdig te zien krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung en Apple hebben een bijzondere relatie. Ze zijn concurrenten van elkaar, maar ook partners bij de productie van de iPhone en iPad. Samsung levert lcd-schermen en chips aan Apple. Apple is de op één na grootste klant van Samsung. Toch klaagde Apple Samsung in april aan omdat ze inbreuk hadden gemaakt op patenten van het bedrijf en producten hadden gemaakt die teveel op de iPhone en iPad leken. Omgekeerd klaagde Samsung Apple weer aan, omdat ze vinden dat er technologieën zijn gebruikt, die eigendom zijn van Samsung. Het ging daarbij onder andere om patenten om gelijktijdig te kunnen internetten en bellen.

Meer info: uitspraak rechter

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.