Samsung Moment en myTouch 3G Fender Edition aangekondigd [VS]

Redactie
8 oktober 2009, 11:59
2 min leestijd
Samsung Moment en myTouch 3G Fender Edition aangekondigd [VS]
Samsung Moment

In de VS is op dit moment de CTIA aan de gang, de grootste Amerikaanse telecombeurs. Voor Europeanen zijn de aankondigingen niet allemaal even interessant, maar het kan geen kwaad om toch even te kijken naar de Android-toestellen die er worden aangekondigd. Allereerst is er de Samsung Moment, een nieuw CDMA-toestel dat via de Amerikaanse operator Sprint op de markt zal komen.

Het toestel is voorzien van een 800 MHz Samsung S3C6410 CPU-processor, een 3,2 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 320×480, 512 MB ROM en de standaardzaken zoals 2GB microSD-kaart, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, accelerometer, nabijheidssensor en 3,2 megapixel camera.

Lees verder na de advertentie.

De Samsung Moment heeft een uitschuifbaar QWERTY-toetsenbordje, wordt geleverd met Android 1.5 (huh?) en krijgt een Outlook-synchronisatie met push-functie. Een viewer voor Microsoft Word, Excel en PowerPoint zit er ook bij, maar dat is niets bijzonders want dezelfde software kun je gratis uit de Android Market downloaden. De aanwezigheid van Android 1.5 wijst op een spoedige lancering, maar uit de persconferentie die gisteren werd gehouden bleek dat de officiële lanceerdatum pas 1 november 2009 is. De Samsung Moment gaat (na het toepassen van twee kortingsacties) $179,99 kosten bij een abonnement. Omdat het toestel gemaakt is voor het CDMA-netwerk is de Samsung Moment op dit moment voor ons nog niet interessant. Samsung heeft nog niet aangekondigd dat er een GSM-versie in de maak is.

Het tweede toestel is ook alleen bedoeld voor Amerikanen: T-Mobile US gaat een speciale versie van de myTouch 3G uitbrengen, de aangepaste versie van de HTC Magic.

t-mobile mytouch fender

Hier gaat het wel om een GSM-toestel, maar het lijkt erop dat het apparaat speciaal voor T-Mobile US is gemaakt. Feitelijk is er niet veel aan veranderd, behalve dan dat het bij de T-Mobile myTouch 3G Fender Limited Edition om een gelimiteerde uitvoering gaat die helemaal op muziekliefhebbers is gericht. Het uiterlijk is geïnspireerd op de bekende Fender-gitaren. Nieuw is de 3,5 mm headset-aansluiting en de 16GB microSD-kaart die standaard al is voorzien van een bundel muziekvideo’s en audiobestanden.

De CTIA vindt deze week plaats in San Diego. Volgens Informationweek is met de aankondigingen die nu zijn gedaan Android officieel gearriveerd: twee toestellen van Samsung (de eerder besproken Samsung Behold II en de Moment), de officiële lancering van de HTC Hero in de VS, Motorola praat honderduit over de CLIQ/DECT, HTC brengt een speciale editie van de myTouch 3G uit, Kyocera heeft aangekondigd dat ze in 2010 een Android-telefoon in de VS gaan uitbrengen en PCD is van plan om Android-netbooks en -telefoons te gaan uitbrengen. Ondertussen werken Dell en AT&T aan een Android-toestel en LG heeft al commitment voor Android getoond. De nabije toekomst ziet er dus zonnig uit voor Android.

Via: compilatie van sites, o.a. Android & Me

Categorie: Smartphones
Spotlight: T-Mobile
Merk: Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's