Samsung nam extreme maatregelen om Samsung Galaxy S III geheim te houden
Redactie

samsung galaxy s iiiTijdens de presentatie van de Samsung Galaxy S III in Londen vertelden medewerkers van Samsung ons al hoe streng de veiligheidsmaatregelen rondom de lancering van het nieuwe toestel waren geweest. Die geheimzinnigheid is effectief geweest: vooraf lekten er wel een aantal foto’s uit, maar die bleken achteraf lang niet allemaal te kloppen. Op het officiële bedrijfsblog van Samsung is nu een artikel verschenen waarin wordt uitgelegd hoe Samsung dat voor elkaar heeft gekregen. Engineers YoungDoo Jin en YongMin Ha vertellen hoe ze door gezinsleden onder druk werden gezet om toch iets los te laten. Deze keer waren er bij Samsung bijna Apple-achtige toestanden om details over het toestel binnenskamers te houden. Het maken van foto’s was uiteraard verboden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het beschikbaar stellen van prototypes aan partners en toeleveranciers werd niet uitbesteed aan derde partijen, zoals gebruikelijk. Bij de Galaxy S III werden de prototypes alleen onder vier ogen getoond. Dagelijks werden testprocedures uitgevoerd, om zeker te zijn dat aan alle beveiligingsvoorschriften was voldaan. Met dummy-dozen en meerdere prototypes moesten partners en medewerkers om de tuin worden geleid. Volgens engineer WooSun Yoon werden er drie varianten van de S III gemaakt, om te voorkomen dat het design zou uitlekken. Zelfs als mensen buiten het kantoor het toestel hadden gezien, zouden ze nog niet hebben geweten wat het was. Op 3 mei werd de Galaxy S III voor het eerst onthuld.