De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Samsung Nexus S krijgt gebogen scherm

Redactie
17 november 2010, 14:44
1 min leestijd
Samsung Nexus S krijgt gebogen scherm
nexus-s

De meeste telefoons beschikken over een vlak touchscreen. Toch lijkt het scherm van de Samsung Nexus S iets gebogen te zijn. Op een foto van Engadget valt de holle vorm van de Nexus S duidelijk op. Overigens is het niet gek dat Samsung kiest voor een gebogen scherm, want uit onderzoek blijkt dat dit ontwerp qua gebruiksvriendelijkheid beter is dan een vlak scherm. Samsung liet de nieuwe technologie begin dit jaar tijdens de CES achter gesloten deuren zien aan telecomproviders. Nu implementeert het bedrijf de holle schermen eindelijk in een Android-toestel.

De Nexus S is niet het eerste toestel met een gebogen scherm. Ook de Dell Venue Pro heeft een gebogen scherm, alleen dan wel bol (convex) en dus niet hol (concaaf). Overigens is alleen het glas van het scherm van de Venue Pro bol. Het display is gewoon vlak.

Lees verder na de advertentie.

Het is nog onbekend of het AMOLED-scherm van de Nexus S hol is, of dat alleen de glasplaat (Gorilla Glass?) een holle structuur heeft. Hopelijk onthult Samsung binnenkort meer over deze nieuwe telefoon.

Bron: Engadget

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu