Samsung Nexus S krijgt gebogen scherm
Redactie

nexus-sDe meeste telefoons beschikken over een vlak touchscreen. Toch lijkt het scherm van de Samsung Nexus S iets gebogen te zijn. Op een foto van Engadget valt de holle vorm van de Nexus S duidelijk op. Overigens is het niet gek dat Samsung kiest voor een gebogen scherm, want uit onderzoek blijkt dat dit ontwerp qua gebruiksvriendelijkheid beter is dan een vlak scherm. Samsung liet de nieuwe technologie begin dit jaar tijdens de CES achter gesloten deuren zien aan telecomproviders. Nu implementeert het bedrijf de holle schermen eindelijk in een Android-toestel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De Nexus S is niet het eerste toestel met een gebogen scherm. Ook de Dell Venue Pro heeft een gebogen scherm, alleen dan wel bol (convex) en dus niet hol (concaaf). Overigens is alleen het glas van het scherm van de Venue Pro bol. Het display is gewoon vlak.

Het is nog onbekend of het AMOLED-scherm van de Nexus S hol is, of dat alleen de glasplaat (Gorilla Glass?) een holle structuur heeft. Hopelijk onthult Samsung binnenkort meer over deze nieuwe telefoon.

Bron: Engadget

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.