Samsung nog steeds grootste fabrikant, LG en Lenovo groeien

Gijs Ettes
26 juli 2013, 10:32
1 min leestijd
Samsung nog steeds grootste fabrikant, LG en Lenovo groeien
IDC_Logo-square

Uit cijfers van marktonderzoeksbureau IDC blijkt dat Samsung nog steeds de grootste fabrikant is op het gebied van smartphones. Apple is een verre tweede; LG en Lenovo zijn snelle groeiers.

Samsung verscheepte in het tweede kwartaal van 2013 namelijk 72,4 miljoen smartphones, wat resulteerde in een marktaandeel van 30,4 procent. Dit zijn in totaal meer smartphones dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar, maar het marktaandeel is wel iets gezakt.

Lees verder na de advertentie.

LG en Lenovo moeten het met respectievelijk 12,1 en 11,3 miljoen verscheepte toestellen doen, maar dit is wel een groei van meer dan 100 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De aantallen zijn dus meer dan verdubbeld.

idc

Apple kent de kleinste groei van de lijst, slechts 20 procent, maar is nog wel de nummer 2 op de lijst van grootste smartphonefabrikanten. Apple verkocht volgens marktonderzoeksbureau IDC namelijk 31,2 miljoen iPhones in het tweede kwartaal van 2013, resulterend in een marktaandeel van 13,1 procent.

Goedkopere smartphones steeds belangrijker

De reden voor de gestegen productie van fabrikanten als Samsung en Apple en het toch afnemende marktaandeel is volgens IDC de opkomst van goedkopere smartphones. Het marktonderzoeksbureau kijkt bijvoorbeeld alleen grondig naar de 5 grootste fabrikanten op de markt. De rest daarvan vormt inmiddels al 42,4 procent van die markt.

“Laaggeprijsde smartphones blijven aantrekkelijker worden voor veel consumenten, maar de uitdaging bij de fabrikanten ligt bij het laag houden van de prijzen terwijl er toch een ‘premium’ apparaat en diensten worden aangeboden. Daarom verwachten we dat smartphones met grote schermen en andere vlaggenschepen een steeds grotere aanwezigheid gaan krijgen in het goedkopere segment”, aldus IDC.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu