‘Samsung onthult Galaxy Note 7 op 2 augustus’

Wouter Nijsen
15 juni 2016, 10:42
1 min leestijd
‘Samsung onthult Galaxy Note 7 op 2 augustus’

Samsung presenteert de nieuwe Galaxy Note 7 waarschijnlijk op 2 augustus in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een afbeelding, waarop te zien is dat het Unpacked-event op die dag plaatsvindt.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 7 aankondiging

De afbeelding werd gepubliceerd door Sammobile en laat zien dat de Galaxy Note 7, zoals het nieuwe vlaggenschip zou heten, op 2 augustus uit de doeken wordt gedaan. Dat lijkt aannemelijk, aangezien het vorige Unpacked-evenement van Samsung vorig jaar ook in augustus plaatsvond en daar toen de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+ werd geïntroduceerd. De Note 5 werd  overigens niet in de Benelux uitgebracht, waardoor het nog de vraag is of dit bij de Note 7 wel het geval zal zijn.

galaxy note 7 aankondiging

Ook is het nog niet helemaal zeker hoe het aanstaande toestel gaat heten. Als Samsung vasthoudt aan de nummering binnen de Galaxy Note-serie, dan zou het nieuwste toestel de Note 6 moet heten. Er gaan echter sterke geruchten dat Samsung bewust de merknaam Galaxy Note 6 overslaat en het nummer gelijk trekt met de Galaxy S-lijn. Hierdoor wordt mogelijk ook voorkomen dat consumenten denken dat de Note 6 al een jaar oud is.

Naar verluidt krijgt de Galaxy Note 7 een 5,8 inch-scherm met gebogen schermranden en een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de motorkap bevindt zich hoogstwaarschijnlijk een nieuwe Exynos-chip, 6GB RAM en een 4000 mAh-accu. Net zoals de Galaxy S7 en S7 Edge zou de nieuwe Note ook een waterdichte behuizing krijgen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu