De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung brengt Notes-app naar oude Galaxy Note-toestellen

Thomas Haenen
26 augustus 2016, 13:55
1 min leestijd
Samsung brengt Notes-app naar oude Galaxy Note-toestellen

De nieuwe Samsung Notes-app zal niet exclusief beschikbaar zijn voor de Galaxy Note 7. De fabrikant zegt de app in de nabije toekomst uit te brengen voor andere Galaxy Note-toestellen.

Het is nog onbekend welke toestellen de Samsung Notes-app allemaal zullen ontvangen en wanneer de app precies beschikbaar is. Vermoedelijk zijn recente toestellen uit de reeks, zoals de Galaxy Note 4, als eerste aan de beurt. Oudere modellen worden waarschijnlijk overgeslagen; de eerste Galaxy Note is inmiddels bijvoorbeeld al vijf jaar oud en loopt nog op Android 4.1 Jelly Bean.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Notes-app

In het verleden leverde Samsung de smartphones uit de Galaxy Note-reeks altijd met een veelvoud aan apps gerelateerd aan de S Pen. Het Koreaanse bedrijf bood losse apps voor notities, tekeningen, tekstherkenning en andere creatieve zaken, waardoor je soms flink moest zoeken om de juiste app te pakken te krijgen. Met de Galaxy Note 7 worden al die functies voor het eerst gecombineerd in één app: Samsung Notes.

Het is nog onbekend of S Note, S Draw en S Translate op de bestaande toestellen ook vervangen worden door de Samsung Notes-app, maar vermoedelijk zullen deze naast elkaar blijven bestaan. Samsung Notes beschikt bovendien over verschillende extra functies.

Zo heeft Samsung flink uitgepakt met de tekenopties. Je kunt de S Pen niet alleen inzetten als stylus, maar ook als verfkwast, krijt, potlood of marker. Combineer je tijdens het verven verschillende kleuren, dan zullen ze net als in het echt gemengd worden.

Ook kunnen verschillende notities gecombineerd worden. Voeg bijvoorbeeld aan je ingetypte boodschappenlijstje enkele handgeschreven aantekeningen toe, of neem een audiomemo op. Samsung Notes combineert de verschillende notities op een enkele pagina zodat je in één oogopslag je aantekeningen ziet.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu