‘Amerikanen tevredener met hun Samsung-smartphone dan iPhone’
Redactie

Amerikaanse consumenten zijn tevredener met hun Samsung-smartphone dan hun iPhone, zo blijkt uit een onderzoek over de tevredenheid van consumenten in de Verenigde Staten.

Het onderzoek is uitgevoerd door de e American Consumer Satisfaction Index (ACSI), een gerenommeerde instelling die vaker resultaten van soortgelijke onderzoeken publiceert.

Consumenten waren in 2014 positiever over Samsung, terwijl de tevredenheid over Apple een beetje zakte. Smartphones van Apple haalden volgens ACSI een score van 79, terwijl dit aantal in 2013 nog 83 is. Samsung behaalt dit jaar een score van 81. Dit ligt vijf en tien punten hoger dan in respectievelijk 2013 en 2012.

Samsung onderzoek: waarom een hogere score?

Samsung Galaxy S5 Mini gratisHet blijft echter onduidelijk waarom Amerikaanse consumenten tevredener zijn over hun Samsung-smartphone. De Galaxy S5 is volgens kenners niet de beste Android-smartphone die je nu kunt kopen, en Samsung verkeert dit jaar in wat zwaarder weer vanwege tegenvallende verkopen.

Mogelijk zijn Samsung-consumenten heel tevreden met wat ze krijgen voor de prijs die zij betalen. Samsung biedt smartphones in alle soorten en maten aan, waardoor consumenten de keuze hebben om een toestel uit te kiezen dat precies aan hun wensen voldoet. Bijvoorbeeld een heel groot scherm, stylus of een lage prijs. Mogelijk zorgen die keuzemogelijkheid en variatie voor een hogere beoordeling bij consumenten.

→ Lees ook onze vergelijking Galaxy S5 vs iPhone 6

Samsung-smartphone kopen?

De Galaxy S5, Galaxy Note 4 en Galaxy Alpha zijn op dit moment de tofste Samsung-toestellen. Hieronder vind je de beste aanbiedingen voor de smartphones.

Galaxy S5

Galaxy Note 4

Galaxy Alpha

Laatste Samsung-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.