De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung brengt dit jaar meerdere opvouwbare smartphones uit

Michel van 't Klaphek
31 januari 2020, 12:04
2 min leestijd
Samsung brengt dit jaar meerdere opvouwbare smartphones uit

Samsung brengt dit jaar meerdere opvouwbare smartphones uit. Het bedrijf heeft dit bevestigd in haar financiële kwartaalverslag.

Lees verder na de advertentie.

Samsung brengt in 2020 meerdere opvouwbare smartphones uit

Het eerste fiscale kwartaal van 2020 zit er op, en dat betekent dat grote bedrijven de balans opmaken. Nadat eerder deze week Apple al openheid van zaken gaf is nu ook aartsrivaal Samsung aan de beurt. Deze kwartaalresultaten zijn normaal gesproken vooral interessant voor investeerders, maar dit keer staan er ook interessante zaken voor telefoonliefhebbers in.

samsung galaxy Z flip renders 1

Samsung laat namelijk het één en ander los over de producten die er dit jaar aan zitten te komen. Vooral interessant is het feit dat het bedrijf meerdere keren over “foldables” spreekt, oftewel opvouwbare apparaten. De Galaxy Z Flip, die afgelopen week uitlekte, lijkt de eerste foldable van dit jaar te worden.

“We willen onze hoogwaardige smartphones onderscheiden op het gebied van 5G en door nieuwe ontwerpen voor opvouwbare producten te presenteren”, zo staat in het financiële verslag. Ook schrijft Samsung dat steeds meer consumenten interesse tonen in opvouwbare smartphones. Tot slot lijkt het erop dat meer toestellen dit jaar een oled-scherm gaan krijgen.

Lees ook: Renders: Zo ziet de opvouwbare Samsung Galaxy Z Flip eruit

Aftellen begonnen

Op 11 februari vindt Samsung Unpacked 2020 plaats. Tijdens dit evenement wordt de Galaxy S20-serie onthuld. Daarnaast krijgen we hier vermoedelijk de Z Flip te zien, een opvouwbare smartphone. Dit toestel lijkt qua ontwerp op vernieuwde Motorola Razr. Dankzij het clamshell-design kun je het toestel dichtklappen, net zoals vroeger.

Daarnaast schijnt Samsung te werken aan de Galaxy Fold 2. Diens voorganger is sinds enkele weken in Nederland te koop, maar de adviesprijs van 2020 euro schrikt ongetwijfeld een hoop mensen af. Er gaan geruchten dat de Galaxy Fold 2 een stuk schappelijker geprijsd wordt omdat hij minder krachtige specificaties zou hebben.

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu