Placeholder
Redactie

De allereerste multikernprocessor van Samsung heet geen Orion, maar Exynos. Samsung laat weten dat Exynos een samenvoeging is van twee Griekse woorden: exypnos (slim) en prasinos (groen). Hiermee richt het Koreaanse bedrijf zich op een duurzame, groene strategie. De productie van het eerste modelnummer – 4210 – begint volgende maand.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


“We vinden het geweldig om Exynos toe te voegen aan de processorfamilie van Samsung”, laat Seh-Woong Jeong van Samsung weten. “Consumenten eisen steeds meer van hun mobiele producten. De Exynos-chips van Samsung geeft de kracht om HD-functies te draaien en zorgt daarnaast voor een langere batterijtijd.”

Het is nog onbekend of de Exynos 4210 in de opvolger van de Samsung Galaxy S of de Galaxy Tab 2 te vinden is. Als de productie van de eerste multikernprocessor pas volgende maand begint, dan kan het dus nog wel even duren voordat de eerste lading telefoons en tablets met deze processor wordt verscheept. Wellicht kiest Samsung eerst voor een multikernprocessor van Qualcomm?

Tijdens het Mobile World Congress laat het Koreaanse bedrijf de Galaxy S 2 en de Galaxy Tab 2 zien. Dan zullen we ook weten of deze toestellen beschikken over de geruchtmakende Exynos 4210-processor of dat de kracht ergens anders vandaan komt. Het worden spannende dagen!

Via: Android & Me

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.