Samsung belooft snellere patches voor beveiligingslekken
Redactie

Samsung belooft om voortaan sneller patches voor ernstige beveiligingslekken uit te rollen. Hiermee moet de veiligheid van zijn Android-smartphones en -tablets worden gewaarborgd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dat meldt de Zuid-Koreaanse fabrikant op zijn website. De blogpost met informatie werd opmerkelijk genoeg later weer verwijderd; het is aannemelijk dat het nieuws te vroeg is gepubliceerd. De blogpost komt kort na het lek in het videoframework van Android, waardoor het voor kwaadwillenden mogelijk is om een smartphone of tablet over te nemen door enkel een video met malafide code te versturen. De gebruiker hoeft in sommige gevallen de video niet eens te openen.

Samsung patch-uitrol wordt versneld

“Omdat bugs in de Android-software op steeds nieuwe manieren worden misbruikt, is het zeer belangrijk dat we snel reageren op deze bugs door beveiligingspatches uit te rollen. Hiermee blijven onze klanten beschermd”, aldus  vicepresident Dong Jin Koh van Samsung. “We zijn van mening dat dit nieuwe proces de beveiliging en ervaring van onze apparaten flink gaat verbeteren.”

Galaxy S6 specs

Samsung gaat eveneens samenwerken met providers om de updates spoedig uit te rollen. Het komt regelmatig voor dat de consument een zogeheten branded toestel koopt – deze worden veelal in combinatie met een abonnement verkocht. Branded toestellen kunnen alleen met één specifieke provider worden gebruikt en bevatten veelal specifieke apps en instellingen van de provider. Een firmware-update die Samsung uitrolt, moet vervolgens door de telecomprovider nog worden aangepast en goedgekeurd, voordat deze op de branded toestellen verschijnt.

Het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.