‘Samsung wil van smartwatch persoonlijke toegangssleutel maken’

Jarno Stinissen
8 februari 2016, 13:45
1 min leestijd
‘Samsung wil van smartwatch persoonlijke toegangssleutel maken’

Lang niet alle patenten  worden geïmplementeerd  in bestaande producten, maar de patent-aanvraag van Samsung op een ‘ader-scanner’ is een interessante en in potentie erg  handig.

Lees verder na de advertentie.

Dit houdt het Samsung-patent in

In het Samsung-patent wordt omschreven dat een smartwatch door middel van een camerasensor en twee lichtjes aan beide kanten de drager en gebruiker ervan kan herkennen.  De smartwatch maakt  bij het ontgrendelen een foto van de unieke aderstructuur en vergelijkt deze met de foto’s die in het geheugen zitten, om er zo achter te komen wie de smartwatch draagt.  Door deze technologie is er de mogelijkheid om door persoonsidentificatie een uniek gebruikersscherm te openen. Dit scherm toont bijvoorbeeld instellingen, mails en favoriete muziek.

samsung-patent
samsung-patent

Daarnaast maakt de beschreven ‘ader-scanner’ het mogelijk om op een veilige manier bankzaken te doen of bijvoorbeeld een auto- of hoteldeur te openen. Je aderstructuur is immers uniek, waardoor je smartwatch een persoonlijke sleutel wordt om toegang te krijgen tot allerhande zaken. Mocht het Samsung-patent daadwerkelijk toegepast worden, dan kan dit wel eens een belangrijke toegevoegde waarde voor de smartwatch betekenen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu