De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Samsung patenteert dubbelzijdig transparant touchscreen

Gijs Ettes
5 december 2013, 8:23
1 min leestijd
Samsung patenteert dubbelzijdig transparant touchscreen
Samsung transparant touchscreen

Samsung gaat rustig door met innoveren en heeft onlangs een patent aangevraagd op een dubbelzijdige transparant touchscreen, waar gebruikers zowel op de voor- als achterzijde acties kunnen uitvoeren. Hierbij kan gedacht worden aan het rangschikken van pictogrammen, het besturen van de muziek- en videospeler en het bewegen van meerdere vensters tegelijkertijd.

Transparante schermen zijn al geruime tijd in ontwikkeling en bieden de optie objecten achter het display te bekijken. Samsung gaat met het patent nog een stapje verder en is van mening dat een transparant touchscreen nog meer mogelijkheden voor gebruikers biedt.

Lees verder na de advertentie.

Een transparant touchscreen met mogelijkheden

Samsung transparant touchscreen

Het patent beschrijft bijvoorbeeld ook hoe je dankzij de dubbelzijdige transparante touchscreen een betere patroonbeveiliging voor je toestel kunt instellen en verborgen informatie en tekst tevoorschijn tovert.

Verder maakt de techniek het in theorie mogelijk om in het applicatievenster apps in mappen te plaatsen, zonder dat het overzicht verloren gaat. Ook biedt het mogelijkheden om je wekker in te stellen of uit te zetten via de achterste touchscreen, zodat het apparaat op je nachtkastje kan blijven liggen.

Overigens is het idee van een (gedeeltelijk) touchscreen aan de achterzijde niet nieuw. Zo is de Oppo N1 voorzien van een aanraakgevoelige achterklep die qua functionaliteit wat wegheeft van de PlayStation Vita. Met de touchscreen kunnen gebruikers door menu’s navigeren en scrollen over webpagina’s.

Ook de HTC One Max en LG G2 beschikken over een multifunctionele achterzijde. Eerstgenoemde heeft een vingerafdrukscanner aan de achterkant, terwijl bij de G2 de volumetoetsen en powerknop naar de achterzijde zijn verhuisd.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu