Samsung-patenten tonen irisscanner en nieuwe vingerafdruksensoren

Lars Paymans
27 juni 2016, 9:20
2 min leestijd
Samsung-patenten tonen irisscanner en nieuwe vingerafdruksensoren

Samsung heeft twee patenten toegekend gekregen die ons mogelijk iets vertellen over nieuwe functies voor aankomende Samsung-telefoons.

Lees verder na de advertentie.

Samsung patenten: nieuwe vingerafdrukscanner

In de Samsung patenten, die zijn ontdekt door door Patently Mobile,  zien we een irisscanner en gloednieuwe vingerafdrukscanner voorbij komen. De vingerafdrukscanner is in twee varianten te zien op patenttekeningen, waarbij de eerste wel iets weg heeft van de ronde scanner die je in de iPhone tegenkomt. Deze zit recht onder het scherm, zodat je het toestel ook gemakkelijk kunt ontgrendelen als het toestel op een tafel ligt.

Samsung patenten
Samsung patenten

De tweede tekening plaatst de scanner op de achterkant, waar wat meer ruimte is om de sensor wat groter (en dus nauwkeuriger) te maken. Huawei integreert al jaren dit soort sensoren in hun smartphones, al is de variant van Samsung helemaal bovenop het toestel te vinden, in plaats van in het midden.

Een irisscanner voor de Note 7?

Het derde en laatste interessante patent dat Samsung vandaag toegekend kreeg, schetst een beeld van een mogelijke irisscanner die we in een toekomstige Samsung-telefoon tegenkomen. Dit patent verschijnt op een opvallend tijdstip, omdat dit weekend  het gerucht opdook dat de Galaxy Note 7 deze irisscanner zal gebruiken.

De camera bestaat uit drie lenzen die eerst het gezicht en het oog van de gebruiker scannen, en vervolgens de iris scannen met het beeld dat met de eerste scan gemaakt is. De techniek zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om de smartphone extra veilig te ontgrendelen. Als banken de scanner ook gaan ondersteunen, kun je jouw rekeningen ook weer op een nieuwe manier afschermen.

Samsung patenten

Hoewel de patenten een duidelijke aanwijzing zijn dat Samsung in ieder geval over de technieken nadenkt, wil het nog niet zeggen dat we ze dit jaar al tegenkomen in nieuwe producten. Patenten worden vaak toegekend, maar hoeven daardoor niet per definitie uitgevoerd te worden.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu