De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Samsung Pay Mini verschijnt in juni voor Android en iOS’

Lars Paymans
27 mei 2016, 16:01
1 min leestijd
‘Samsung Pay Mini verschijnt in juni voor Android en iOS’

In Nederland wachten we nog steeds op Samsung Pay, maar een nieuwe versie van het betaalsysteem zou al voor de deur staan. Samsung Pay Mini moet volgende maand verschijnen, en is speciaal bedoeld voor online transacties. Nederland moet wederom wachten.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Pay Mini verschijnt in juni’

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde ET News lanceert Samsung in juni Samsung Pay Mini voor zowel Android als iOS. De dienst ondersteunt smartphones vanaf Android Marshmallow en iPhones die op iOS 8 of hoger draaien.

samsung pay in nederland

Samsung Pay Mini onderscheidt zich van Samsung Pay door zich volledig op online betalingen te richten. Geen toeval, want uit onderzoek blijkt dat Samsung Pay hier nog maar erg weinig voor gebruikt wordt. Door een aparte app die maken die puur op online transacties gericht is hoopt Samsung dit recht te trekken.

Niet zo gek dus dat Samsung Pay Mini het bewust erg simpel houdt. Gebruikeres kunnen hun betaalkaarten in deze veilige app opslaan, zodat je ze altijd bij de hand hebt als je bijvoorbeeld in een webshop iets afrekent. Je gegevens worden op dat moment automatisch ingevuld, de betaling wordt afgerond en een bewijs van de transactie wordt in de app opgeslagen.

Versies voor Mac en PC ook overwogen

Om de veiligheid van de app te waarborgen moeten gebruikers zich identificeren met hun vingerafdruk of een wachtwoord dat bestaat uit zes karakters. Naast iOS en Android zou ook een versie van Samsung Pay Mini naar de Mac en PC komen. Volgens ET News wordt het platform volgende maand in Zuid-Korea gelanceerd, maar zullen andere landen snel volgen als het concept aanslaat. Laten we hopen dat de twee diensten spoedig tegelijk naar de Benelux komen.

Lees ook: wat je moet weten over Samsung Pay in Nederland

Bron: ET News
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu