‘Samsung onthult wereldwijde plannen Samsung Pay tijdens MWC’

Redactie
15 februari 2016, 9:54
1 min leestijd
‘Samsung onthult wereldwijde plannen Samsung Pay tijdens MWC’

Samsung Pay is mogelijk binnenkort ook in de Benelux te gebruiken. De fabrikant presenteert volgens geruchten op het Mobile World Congress zijn plannen om de dienst wereldwijd uit te rollen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Pay Nederland

Dat schrijft in ieder geval SamMobile op basis van een uitgelekt document uit Korea. Volgens dit document is  Samsung van plan  om volgende week tijdens het MWC 2016 zijn roadmap voor de wereldwijde lancering van Samsung Pay uit de doeken te doen. Dit zal hoogstwaarschijnlijk gebeuren tijdens het event op 21 februari. Tijdens dit event presenteert  Samsung naar verwachting ook de Galaxy S7.

samsung pay nederland

Samsung Pay is de betaaldienst van de smartphonefabrikant die je in staat stelt om met je Samsung transacties te voltooien in een fysieke winkel. De dienst is momenteel te gebruiken in Zuid-Korea en Amerika. Ook is  Samsung Pay binnenkort beschikbaar in China. Het uitrolprogramma voor de rest van de wereld, waaronder Nederland en België, van de dienst bleef lange tijd  onduidelijk, hoewel volgens geruchten ook Spanje en het Verenigd Koninkrijk in het eerste kwartaal van 2016 gebruik kunnen gaan maken van de nieuwe manier van betalen.

In 2015 kondigden Samsung en Mastercard nog aan te gaan samenwerken  om Samsung Pay te introduceren in Nederland en België. Daarna bleef het lange tijd stil. De betaaldienst werkt met zowel nfc als de mst-technologie, waarmee een magneetstrip nagebootst kan worden door een telefoon een klein magnetisch veld te laten genereren. Het voordeel van mst is dat winkeliers hun bestaande betaalterminal niet hoeven te upgraden, waardoor Samsung Pay wellicht sneller aanslaat dan concurrenten als Apple Pay en Android Pay. Meer over het gebruik van Samsung Pay in Nederland kun je in dit artikel lezen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu