Samsung produceert nieuwe AMOLED-schermen

super amoledSamsung werkt op dit moment aan twee nieuwe Super AMOLED-schermen. Het eerste AMOLED-touchscreen heeft een resolutie van 1200 bij 600 pixels en een grootte van zeven inch. Dit paneel is interessant voor kleine tabletcomputers. Het tweede product is een flexibel 4,5 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

flexibel-amoledHet zeven inch Super AMOLED-scherm is eind 2011 beschikbaar voor fabrikanten. Samsung hoopt tegen die tijd de productie van dit soort panelen te verhogen van drie miljoen naar 30 miljoen touchscreens per jaar.

Over het flexibele 4,5 inch scherm is nog weinig bekend, alleen dat het paneel zeer flexibel is. Het is mogelijk om een cilinder met een straal van één centimeter te maken, zonder dat het beeld vervormt. Indrukwekkend!

Beide panelen kunnen volgend jaar gebruikt worden in nieuwe tablets en telefoons. En dat is mooi, want Samsung beweert dat Super AMOLED-schermen mooiere kleuren tonen en een snellere respons hebben. Daarnaast is de inkijkhoek groter.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.