De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Galaxy Note 7 problemen zorgen niet voor negatieve kwartaalcijfers bij Samsung

Thomas Haenen
7 oktober 2016, 10:35
1 min leestijd
Galaxy Note 7 problemen zorgen niet voor negatieve kwartaalcijfers bij Samsung

Samsung rekent dit kwartaal op een iets hogere winst. Hoewel het bedrijf flinke kosten maakte met een wereldwijde Galaxy Note 7-terugroepactie, is de impact daarvan op de winst beperkt gebleven.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Q3 2016 kwartaalcijfers

Het Koreaanse bedrijf maakt op 27 oktober zijn definitieve kwartaalcijfers over het derde kwartaal bekend, maar gaf nu alvast zijn verwachtingen vrij. Daaruit blijkt dat het bedrijf een winst van 6,3 miljard euro verwacht te boeken. Dat is een kleine groei van 5,5 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. De omzet daalt naar verwachting met 5 procent naar 39,5 miljard euro.

Samsung heeft een roerig kwartaal achter de rug. Het bedrijf hoopte op recordcijfers, door de introductie van de Samsung Galaxy Note 7. De verwachtingen voor het nieuwe vlaggenschip waren hoog. Al vlak na de introductie van het toestel in verschillende landen, waaronder Zuid-Korea en de Verenigde Staten, doken er serieuze problemen op. De Note 7-accu bleek in selecte gevallen te kunnen ontploffen. Samsung ging over tot een wereldwijde terugroepactie.

Volgens analisten heeft de Galaxy Note 7-terugroepactie zo’n vijf miljard dollar gekost voor het bedrijf. De sterke verkopen van geheugenchips en beeldschermen hebben echter aardig weten te compenseren voor dat verlies, waardoor Samsung toch nog een sterke winst weet te bieden. De fabrikant zelf geeft vooralsnog geen details over de kosten van de terugroepactie.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu