Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Samsung dumpt Qualcomm’

Redactie
29 januari 2015, 9:27
1 min leestijd
‘Samsung dumpt Qualcomm’

Qualcomm zegt dit jaar “een belangrijke klant” te verliezen. De Amerikaanse chipfabrikant wil geen naam noemen, maar de verwachting is dat de belangrijke klant Samsung is.

Lees verder na de advertentie.

Er gaan al langer geruchten over dat de Samsung Qualcomm-samenwerking wordt beëindigd. Samsung gebruikt voor zijn vlaggenschepen, zoals de Galaxy S5 en Galaxy Note 4, een Snapdragon-chip van Qualcomm.

Tegelijkertijd is Samsung één van de grootste chipfabrikanten ter wereld. Zo produceert Samsung chips voor zijn eigen mobiele apparaten, de Exynos-chip, en is Samsung hoofdleverancier van Apples mobiele chip voor de iPhone.

Samsung Qualcomm-samenwerking beëindigd

Qualcomm Snapdragon 810

Volgens de geruchten heeft Samsung de samenwerking met Qualcomm beëindigd, en heeft de Amerikaanse chipfabrikant dit tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers zonder namen te noemen bevestigd.

De kwartaalcijfers zijn echter opnieuw indrukwekkend: het afgelopen kwartaal behaalde Qualcomm een omzet van 6,3 miljard euro en een nettowinst van 1,8 miljard euro, wat een jaarlijkse stijging van 7 en 5 procent is.

Eerder wisten Zuid-Koreaanse media al te melden dat de Galaxy S6 niet van een Snapdragon-chip, maar een Exonynos-chip zou worden voorzien. De media baseerden zich op anonieme bronnen. De verwachting is dat Samsung zijn nieuwe vlaggenschip begin maart tijdens de Mobile World Congress gaat presenteren.

Ook gaan er geruchten dat de Snapdragon 810, het aankomende topmodel binnen de chiplijn van Qualcomm, kampt met oververhittingsproblemen. Hierdoor zouden vlaggenschepen van verschillende grote fabrikanten zijn uitgesteld.

Laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu