Zo ga je Gear VR-games besturen met Samsung Rink

Erwin Vogelaar
3 januari 2016, 10:09
2 min leestijd
Zo ga je Gear VR-games besturen met Samsung Rink

Samsung zal tijdens de CES in Las Vegas de Rink onthullen: twee sensoren waarmee je eigen handen in VR-games terecht komen. In een video zien we de besturing nu al in actie.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Rink

De Gear VR is een relatief makkelijke en goedkope manier om virtual reality mee te maken. Dit jaar zullen er ook andere andere VR-brillen uitkomen voor desktop-computers, zoals de Rift van Oculus en de Vive van HTC. Deze brillen gaan echter honderden euro’s kosten, omdat alle technologie in de bril zelf zit. In de Gear VR komt de kracht van de smartphone die je er in zet. Er is echter één probleem bij het gebruiken van de Gear VR: je kunt niet meer bij het scherm van je telefoon om de ervaring te sturen. Daar heeft Samsung nu wat op gevonden met de Samsung Rink.

Samsung Rink

Als je nu een game of andere ervaring wil besturen met de Gear VR, dan kun je niet veel meer dan een richting op kijken. Dit voldoet in de meeste gevallen, maar het houdt Gear VR wel tegen om wat meer diepgaande ervaringen te bieden. Samsung Rink lijkt op twee banden die je om je handen schuift. Deze banden zorgen ervoor dat de Gear VR exact weet in welke positie je handen staan, maar ook wat je vingers doen. Zo is het met de Rink bijvoorbeeld mogelijk om op een virtueel toetsenbord te typen.

Rink in actie

In onderstaande video kun je de Rink in actie zien in een virtuele omgeving. Hoewel het er nog wat trillerig uit ziet, is goed te zien waar de Rink toe in staat is. Zo worden er objecten gesleept en wordt er een stukje actie getoond waarmee iemand als een soort Iron Man met zijn hand objecten neerschiet. In het laatste stukje van de video is te zien hoe er door een enorm menu genavigeerd wordt om bepaalde foto’s te zoeken. Dit doet ons erg denken aan de computerbesturing in de film Minority Report.

https://www.youtube.com/watch?v=dHrfMpH7Bf8

Het is mooi om te zien dat Android nog steeds voorop loopt qua virtual reality. Hoewel ook de brillen van Oculus en HTC dergelijke besturingsmogelijkheden bieden is het goed mogelijk dat de Rink eerder verkrijgbaar zal zijn. Het is wel jammer dat de Gear VR maar met enkele Samsung-smartphones werkt waardoor het alsnog voor een klein publiek beschikbaar zal zijn. Tijdens de CES in Las Vegas komende week krijgen we ongetwijfeld meer informatie over de Rink en toekomst van virtual reality voor Android.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu