‘Samsung werkt aan nieuwe fitnesstracker genaamd S-Circle’

Gijs Ettes
6 maart 2014, 16:54
1 min leestijd
‘Samsung werkt aan nieuwe fitnesstracker genaamd S-Circle’
Samsung S-Circle

Op de site van de FCC (Federal Communications Commission) is een mogelijke nieuwe fitnesstracker van Samsung opgedoken: de S-Circle. Het apparaat heeft het typenummer EI-AN900A en wordt aangemerkt als een “activity tracker”. Het typenummer komt overeen met dat van de Samsung S Band (EI-HA10), een fitnessarmband die je lichaamsbeweging en slaapritme in de gaten houdt. Het accessoire heeft wat weg van de SmartBand van Sony en is eveneens stof- en waterdicht.

Of datzelfde geldt voor de S-Circle is onduidelijk; er is momenteel nog geen officiële informatie beschikbaar, behalve dat het accessoire bluetoothcertificering heeft ontvangen. Een release van nieuwe activiteit- en fitnesstrackers van Samsung lijkt niettemin aannemelijk. De fabrikant richt zich steeds meer op gezondheid met de aankondiging van de Gear Fit en de vernieuwde S Health-app.

Lees verder na de advertentie.

Samsung op de sportieve toer

In april brengt Samsung de Gear Fit uit, een nieuw sportaccessoire met een gebogen amoled-scherm. Op het scherm zijn notificaties van smartphones te lezen. Het scherm is ongeveer 1,84 inch groot en heeft een resolutie van 432 bij 128 pixels. De armband kan onder andere je hartslag meten, telt je stappen en geeft tijdens het sporten motiverende boodschappen.

De Gear Fit heeft echter geen camera, microfoon of speaker, maar is wel waterdicht. Het apparaat is tevens een stuk dunner en lichter dan de Galaxy Gear 2, Samsungs smartwatch. De Gear Fit moet vooral worden gezien als een accessoire dat helpt bij het sporten en communiceert met de S-Health-app van Samsung.

https://www.youtube.com/watch?v=rZLvv0q8ltw

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu