De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung schrapt tabletaccessoire vanwege gelijkenis met Apple’s Smart Cover

Redactie
19 juli 2011, 16:16
1 min leestijd
Samsung schrapt tabletaccessoire vanwege gelijkenis met Apple's smartcover
Anymode Smart Case promofoto

Samsung heeft haar Anymode Smart Case voor de Galaxy Tab 10.1 van de website van Anymode afgehaald omdat het product teveel overeenkwam met de Smart Cover van de Apple iPad 2. Volgens Samsung had het product niet de verplichte ‘Designed for Samsung Mobile’ certificatie en gaat ze met de makers van het product om de tafel zitten om het probleem op te lossen. Er zou nog geen enkel exemplaar van de Smart Case zijn verkocht.

De Anymode Smart Case is een accessoire voor de Samsung Galaxy Tab 10.1 die bijna dezelfde functionaliteit heeft als de Smart Cover van Apple voor de iPad 2. Zo kan het worden gebruikt om het scherm af te dekken, de tablet rechtop te laten staan en om de tablet zo neer te zetten dat er gemakkelijk op getypt kan worden. Alleen de manier waarop de cover wordt vastgemaakt aan de tablet verschilt van de Smart Cover voor de iPad 2.

Lees verder na de advertentie.

Het product zorgde vooral voor ophef omdat verschillende productfoto’s waren voorzien van officiële Samsunglogo’s. Hierdoor leek het alsof Samsung het product had goedgekeurd, wat dus niet het geval bleek te zijn. Samsung checkt alle accessoires gemaakt door derde partijen voordat deze de benodigde certificatie krijgen. Nu gaan Anymode en Samsung gezamenlijk op zoek naar een passende oplossing.

Bron: Slashgear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu