De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Samsung-smartphone met selfiecamera onder scherm komt volgend jaar’

Dennis de Vries
21 oktober 2019, 10:43
2 min leestijd
‘Samsung-smartphone met selfiecamera onder scherm komt volgend jaar’

Samsung werkt aan een smartphone met een selfiecamera die onder het scherm zit verstopt. Het toestel moet volgend jaar op de markt komen.

Lees verder na de advertentie.

Selfiecamera onder het scherm

De Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant ontwikkelt momenteel de zogeheten ‘Under Display Camera’-technologie, kortweg UDC. Dit maakt de camera aan de voorkant van een smartphone volledig onzichtbaar, waardoor er nog meer ruimte is voor het scherm.

Samsung Galaxy S10 Plus review

Dit gerucht is afkomstig van de Koreaanse nieuwssite The Elec, die eerder al details naar buiten bracht over de Samsung Galaxy S11. De site meldt dat de apparatuur om schermen te maken die licht doorlaten al aanwezig is op de Samsung-campus, en de fabrikant de technologie druk aan het testen is.

Lichtdoorlatende pixels

De technologie die een camera achter een display mogelijk maakt, heet Hole In Active Area 2 (HIAA2). Met lasers worden er gaatjes in het scherm geëtst. Als het scherm in gebruik is, functioneert het normaal. Zodra de pixels op zwart gaan, laten ze licht door voor de camera die eronder zit.

Een lens onder het scherm is een logische volgende stap in de evolutie van de selfiecamera. Zo is het niet langer nodig om een notch uit het display te sparen. Ook een cameragat, zoals de Galaxy S10 en Note 10 momenteel hebben, is overbodig en er hoeven ook geen dure uitschuif- of haaienvinconstructies bedacht te worden.

Ook Xiaomi en Oppo werken aan UDC

In juni dit jaar was er al een glimp te zien van hoe een selfiecamera onder het scherm gaat werken. Zowel Xiaomi als Oppo plaatsten toen beelden van prototypes online. In beide toestellen zat de selfiecamera weggestopt onder een werkend display.

Zie je de tweet niet? Klik dan op deze link

Selfiecamera onder het scherm, verwacht in 2020

Naar verwachting komt het eerste toestel met een Under Display Camera van Samsung in de eerste helft van 2020 op de markt. De fabrikant bewaart dit soort nieuwigheden meestal voor de Galaxy S-serie, waardoor de Galaxy S11 best eens het eerste toestel kan zijn met UDC. Volgens het gerucht kan de technologie ook geïntroduceerd worden in de opvolger van de Samsung Galaxy Fold.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's