De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Sleep Sense: slaaptracker van Samsung verbetert je nachtrust

Redactie
3 september 2015, 13:22
2 min leestijd
Sleep Sense: slaaptracker van Samsung verbetert je nachtrust

Samsung heeft een eigen slaaptracker aangekondigd in de vorm van de Sleep Sense. Het kleine ronde schijfje is  één centimeter dik en wordt  onder het  matras geplaatst, waarna het  slaappatronen inzichtelijk maakt en helpt bij het behalen  van een goede nachtrust.

Lees verder na de advertentie.

Sleep Sense en het ‘Internet of Things’

Tijdens het slapen meet de Sleep Sense onder meer je hartslag, ademhaling, ligging en slaapcyclus. In eerste instantie lijkt het onwaarschijnlijk dat dit kleine apparaat dit allemaal kan bijhouden van onder je matras, maar volgens Samsung zijn de resultaten door de Amerikaanse Food en Drug Administration (FDA) als nauwkeurig aangemerkt. In 97 procent van de gevallen moet de Sense je slaappatronen goed meten.

sleep sense

De Sleep Sense werkt ook samen met domoticaplatform SmartThings. De aankondiging van de slaaptracker maakt onderdeel uit van Samsungs grotere focus op het Internet of Things. Het slimme apparaatje is verbonden met het internet en kan  aan de airconditioning doorgeven wat de meest optimale slaaptemperatuur is. Ook kan hij opdracht geven om je tv uit te schakelen wanneer je in slaap bent gevallen.

→  Bedien al je slimme gadgets met Samsungs nieuwe SmartThings-hub.

Uitgeruster wakker worden

Behalve met in slaap komen, kan Sense  je helpen met uitgeruster wakker worden en gemakkelijker opstaan door de gordijnen langzaam te openen of je lichten te ontbranden. Ook zorgt het systeem ervoor dat je niet tijdens je diepe slaap wakker je wekker afgaat.  De meetresultaten worden weergegeven in de Sleep Sense-app die gratis beschikbaar  wordt voor tablets en smartphones.

De  app geeft op basis van zeven gegevens aan wat de kwaliteit van je slaap is geweest: totale slaaptijd, slaapefficiëntie, de tijd die het koste om in slaap te vallen, het aantal keren dat je wakker werd, het aantal keren dat je bent opgestaan, de tijd die je doorbracht in je REM-slaap en in je diepe slaap.

De Sleep Sense-app geeft uitgebreide informatie over de kwaliteit van je slaap

Deze gegevens  worden gebruikt om  een gepersonaliseerd slaaprapport op te stellen en je tips te geven om je slaap, en je levensstijl, te verbeteren. In samenwerking met Harvard heeft Samsung een model opgesteld waarbij ook je levensstijl, voeding en beweging mee worden genomen in het rapport en de adviezen. Mochten de resultaten je zorgen baren, dan kun  je ze meebrengen tijdens  een bezoekje aan de huisarts.

Lancering Sleep Sense

De Samsung Sleep Sense wordt naar verwachting later dit jaar in Zuid-Korea gelanceerd. Waarschijnlijk wordt het apparaat daarna ook beschikbaar gemaakt voor de wereldwijde markt. De app die bij de Sleep Sense hoort, is gratis te downloaden.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Via: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's