Samsung Smart Bulbs: slimme led-lampen met bluetooth

Gijs Ettes
22 september 2014, 13:18
1 min leestijd
Samsung Smart Bulbs: slimme led-lampen met bluetooth
Samsung Smart Bulbs

Samsung brengt op korte termijn een serie slimme led-lampen uit die zijn te bedienen met je Android-smartphone of -tablet. De spotjes, led-buizen en sfeerlampen zijn voorzien van bluetooth en werken samen met een app, die tot 64 van deze zogenoemde Smart Bulbs ondersteunt. Je kunt de lampen onderbrengen in verschillende groepen met eigen functies. Daarbij kun je denken aan verschillende lichtprogramma’s die de zonsopgang of zonsondergang nabootsen. Een speciale ‘Wake-up Mode’ zorgt er volgens Samsung voor dat je uitgerust wakker wordt.

Vanuit de app kun je ook de kleurtemperatuur van de Smart Bulbs instellen, zodat ze warm wit of koel wit licht produceren. Het licht is ook te dimmen door even je smartphone te schudden. De lampen hebben een totale levensduur van 15.000 uur en zouden daarmee tussen de tien tot vijftien jaar mee moeten gaan. Wanneer ze precies verschijnen en voor welke prijs is nog niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

Meer over Samsungs Smart Bulbs

“De nieuwe LED-lampen passen binnen het Samsung Smart Home portfolio“, aldus Rob de Klijn, Country Director Huishoudelijke Apparaten van Samsung Nederland. “Deze producten en diensten zijn ontworpen om het dagelijks leven gemakkelijker te maken. Zo zorgt Smart Home onder meer voor lager energieverbruik, verhoogde veiligheid en meer gebruiksgemak.“

Onderstaande video geeft een indruk van de werking van de Smart Bulbs van Samsung. Philips biedt met de Hue-serie al langer slimme led-lampen aan die je kunt bedienen met je Android-toestel.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu