De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Screenshots: zo ziet Samsungs vernieuwde smartphone-interface eruit

Gijs Ettes
20 januari 2014, 7:47
1 min leestijd
Screenshots: zo ziet Samsungs vernieuwde smartphone-interface eruit
Samsung smartphone-interface

Wederom zijn er afbeeldingen van de vernieuwde smartphone-interface van Samsung uitgelekt. Smartphone-lekker Evan Blass plaatste de twee screenshots op zijn Twitter-pagina. Twee weken geleden tweette hij ook al een drietal plaatjes van de Samsung Android-interface waaraan naar verluidt wordt gewerkt. Mogelijk is de Galaxy S5 de eerste smartphone die de nieuwe interface tegemoet kan zien.

In de nieuwe screenshots zijn veertien informatie-kaarten te zien die waarschijnlijk deel uitmaken van de interface en je op de hoogte stellen van het weer, je sportprestaties, je agenda-afspraken en pakketjes die bij je worden thuisbezorgd. Daarnaast lijken de kaarten informatie te geven over sportwedsrijden, concerten, restaurants in de buurt en berichten van contactpersonen. Magazine UX, zoals de nieuwe interface mogelijk heet, heet daarmee wat weg van BlinkFeed, het sociale startscherm waarvan HTC zijn smartphones voorziet.

Lees verder na de advertentie.

Samsungs smartphone-interface in beeld

Samsung smartphone-interface

In eerdere screenshots was te zien dat de mogelijke nieuwe smartphone-interface van Samsung er futuristischer en strakker uitziet dan de speelse interface waarmee toestellen als de Galaxy S4 en Galaxy S3 zijn uitgerust. In een drietal screenshots zijn het vergrendelscherm te zien, alsmede twee verschillende homescreens die zijn voorzien van widgets en pictogrammen.

Het is onduidelijk of de vernieuwde interface op korte termijn is terug te zien op smartphones van Samsung, maar als dat wel het geval is, dan wordt deze wellicht geïntegreerd in TouchWiz. Dat is de Android-skin die Samsung sinds 2009 bij al zijn Android-smartphones gebruikt.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's