Samsung smartphones krijgen 16-megapixelcamera in 2014

Gijs Ettes
7 november 2013, 16:54
1 min leestijd
Samsung smartphones krijgen 16-megapixelcamera in 2014
Samsung smartphones camera

De strijd om de megapixels gaat ook in 2014 door: high-end Samsung smartphones zoals de Galaxy S5 zijn vanaf volgend jaar mogelijk allemaal voorzien van een 16-megapixelcamera. Volgens de Koreaanse IT-site ETNews zal Samsung in 2014 een kwart van al zijn smartphones uitbrengen met een 16-megapixelcamera.

Daarmee wil de fabrikant Apple nog verder aftroeven, die zijn iPhone 5S heeft voorzien van een 8-megapixelcamera. Geschat wordt dat Samsung volgend jaar circa 360 miljoen smartphones verscheept; 90 miljoen daarvan kunnen dus mogelijk beschikken over een camera met 16 megapixel.

Lees verder na de advertentie.

De Galaxy S5 van Samsung kan een van de eerste smartphones van de fabrikant worden met een 16-megapixelcamera. Al eerder gingen geruchten dat de Galaxy S5 camera foto’s met 16 megapixel schiet.

Vorige maand was er nog een gerucht omtrent de Galaxy S5. Het is namelijk mogelijk dat de Galaxy S5 behuizing, net als die van de Galaxy Note 3, zal bestaan uit plastic en kunstleer. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten, die uitgingen van een unibody-behuizing van metaal.

Verder is de Galaxy S5, die mogelijk begin 2014 verkrijgbaar is, naar verluidt voorzien van een Samsung Exynos 6-chipset met ARM big.LITTLE Cortex A-15 / Cortex A-53 cores.

Lees meer over Samsung

Het laatste nieuws omtrent Samsung vind je hieronder. Meer over de Galaxy S5, het aankomende toptoestel van Samsung, lees je op de Galaxy S5 toestelpagina.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's