Bedien al je slimme gadgets met Samsungs nieuwe SmartThings-hub

Gijs Ettes
3 september 2015, 11:44
1 min leestijd
Bedien al je slimme gadgets met Samsungs nieuwe SmartThings-hub

SmartThings, de maker van smart home-gadgets die sinds vorig jaar onderdeel uitmaakt van Samsung, heeft een nieuwe opensource smart hub en een bijbehorende app aangekondigd waarmee je diverse slimme apparaten in je huis kunt bedienen.

Lees verder na de advertentie.

SmartThings-hub verbindt je slimme gadgets

De SmartThings is een soort router die diverse draadloze producten en sensoren ondersteunt en met elkaar in contact brengt. Zo kun je bijvoorbeeld een camera die compatibel is met het SmartThings-platform aansluiten en live de gemaakte beelden  bekijken vanaf je smartphone. Handig als je op vakantie bent en zo nu en dan wilt checken wat er thuis gaande is.

Video’s worden niet opgeslagen op de servers van SmartThings en alleen in het geval van activiteit wordt de camera geactiveerd. De hub zelf heeft een ingebouwde accu die in het geval van stroomuitval tien uur meegaat.

https://vimeo.com/138101882

Het apparaatje is momenteel compatibel met zo’n 200 verschillende apparaten, bevat ondersteuning voor ZigBee, Z-Wave, bluetooth en heeft twee usb-poorten aan boord. De hub kost 99 dollar en is vanaf vandaag verkrijgbaar in de VS. Of en wanneer het apparaat naar de Benelux komt, is op het moment van schrijven nog niet bekend. Bijbehorende wandpluggen en sensoren voor bijvoorbeeld beweging en luchtvochtigheid kosten tussen de 30 en 50 dollar. Het opslaan van beelden zal na de probeerperiode 5 dollar per maand kosten, terwijl livestreaming altijd gratis blijft. De  Sleep Sense-slaaptracker van Samsung werkt ook samen met Samsungs domoticaplatform.

De SmartThings-app in actie

Onderstaande video geeft een indruk van de vernieuwde SmartThings-app en de mogelijkheden die deze biedt. De app is beschikbaar voor Android en iOS.

https://vimeo.com/138157204

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu