De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Nieuwe Samsung-smartwatch draait niet meer op Tizen, maar Wear OS’

Bram Lettenmeijer
20 februari 2021, 13:28
2 min leestijd
‘Nieuwe Samsung-smartwatch draait niet meer op Tizen, maar Wear OS’

Vanaf 2014 draaien alle Galaxy-smartwatches van Samsung op Tizen, de software die de fabrikant zelf heeft ontwikkeld. Hier komt vanaf het volgende model verandering is, zo meldt de bekende Twitteraar Ice Universe.

Lees verder na de advertentie.

Geen Tizen meer voor volgende Samsung-smartwatch

De tweet gaat niet in op specifieke details, behalve dat de volgende smartwatch van Samsung niet meer op Tizen draait, maar op Googles Wear OS. Wanneer het horloge wordt aangekondigd, wordt niet benoemd.

De laatste smartwatch van Samsung die op Android draaide, was de Samsung Gear Live uit 2014. De software waarop het horloge draaide, heette destijds Android Wear. De door Google ontwikkelde software was speciaal voor smartwatches gemaakt. Inmiddels heeft Android Wear een nieuwe, frisse naam: Wear OS.

Smartwatches met Wear OS sluiten naadloos op iedere Android-smartphone aan. Tizen, waar de slimme horloges van Samsung nu al zo’n zes jaar op draaien, werkt vooral erg goed in combinatie met Galaxy-smartphones. Dit kan volgens de geruchten een reden zijn voor Samsung om weer terug te keren naar Android. Op die manier biedt Samsung gebruikers van een Galaxy Watch zónder Samsung-smartphone evengoed de best mogelijke ervaring.

Samsung en Google gaan nauwer samenwerken

Dat Tizen misschien plaatsmaakt voor Wear OS is geen grote verassing, aangezien Samsung en Google de laatste tijd nauw met elkaar samenwerken. Dit blijkt uit de onlangs gepresenteerde Samsung Galaxy S21-serie. Op de toestellen is de sms-app van Samsung ingewisseld voor Google Berichten. Samsung geeft gebruikers ook de optie om de Google Discover-feed als linker-thuisscherm in te stellen. Bij de vorige toestellen was dit niet mogelijk.

Er gingen al eerder geruchten dat Samsung een aantal van haar eigen diensten, zoals de Bixby-assistent, volledig aan de kant zou schuiven om plaats te maken voor de diensten van Google. Dit is tot op heden echter nog niet gebeurd.

Meer nieuws over Samsung:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Watch
Samsung Galaxy Watch

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu