De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Waarom HTC en LG voorlopig geen Snapdragon 835-chip gebruiken

Thomas Haenen
26 januari 2017, 9:25
2 min leestijd
Waarom HTC en LG voorlopig geen Snapdragon 835-chip gebruiken

De high-end smartphones die LG, HTC en andere grote fabrikanten de komende maanden uitbrengen, zullen het met de ‘oude’ Snapdragon 821-chip moeten doen. Uitspraken van LG en HTC suggereren dat dat mogelijk door Samsung komt.

Lees verder na de advertentie.

HTC Snapdragon 835

We hoeven voorlopig geen smartphones met een Snapdragon 835-chip te verwachten, zo zegt HTC’s hoofd van smartphones Chialin Chang in een interview met Tbreak. De onlangs aangekondigde HTC U Ultra gebruikt de Snapdragon 821, een chip die inmiddels ruim een half jaar oud is. Chang geeft aan dat dat geen probleem is, omdat de 821 de komende tijd nog de krachtigste chip blijft.

“[De Snapdragon 821] is de beste chip van het moment. Als de volgende topchip uitkomt, zal HTC één van de eerste zijn die hem gebruikt,” aldus Chiang. “We hebben nog een paar maanden voor die chip verschijnt. Dat gebeurt echter pas over een tijdje, niet op MWC. Geen enkele andere fabrikant heeft die volgende chip op MWC.”

Samsung Snapdragon 835

Hoewel Chiang de Snapdragon 835 niet bij naam noemt, is het vrijwel zeker dat de topman over die chip praat. Qualcomm presenteerde de nieuwe chipset eind vorig jaar al en liet toen weten dat de eerste toestellen met de 835 begin 2017 zouden verschijnen.

Samsung Snapdragon 835

De Snapdragon 835 wordt geproduceerd volgens het nieuwe 10nm FinFET-proces, wat betekent dat Qualcomm veel kracht kan proppen in een kleinere chip dan voorheen. Dat proces heeft Qualcomm echter in samenwerking met Samsung ontwikkeld, wat hints geeft naar wat er mogelijk aan de hand is.

Eerder deze week dook namelijk het gerucht op dat de LG G6, die naar alle waarschijnlijkheid gepresenteerd wordt op het Mobile World Congress, het óók nog met de Snapdragon 821 moet doen. Volgens bronnen is dat omdat Samsung het alleenrecht heeft op de eerste set Snapdragon 835-chips die geproduceerd wordt. Samsung zou de chip willen gebruiken in de Galaxy S8, die pas eind maart officieel onthuld wordt.

Daarmee lijken de puzzelstukjes samen te vallen. HTC, LG en andere grote fabrikanten brengen voorlopig geen smartphones uit met de Snapdragon 835, omdat Samsung de primeur heeft door zijn samenwerking met Qualcomm. Samsung presenteert zijn toestel echter pas in maart, waardoor we op het Mobile World Congress nog geen toestellen met de 835 zullen zien. Wanneer Samsungs concurrenten met de 835 aan de slag kunnen, is nog onduidelijk. We zullen in ieder geval nog iets langer moeten wachten op de nieuwe generatie krachtige hardware.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: Tbreak
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu