Sochi Android-app werkt alleen met Samsung-telefoons

Sochi Android-appIn aanloop naar de Olympische Winterspelen heeft Samsung de Sochi Android-app uitgebracht in Google Play. Er is echter één probleem: de app werkt vooralsnog alleen met Samsung-toestellen. Mogelijk dat hier op korte termijn verandering in komt, maar op dit moment is de app niet te downloaden als je bijvoorbeeld gebruikmaakt van een Nexus 5 of Xperia Z1. Op de Galaxy Note 3, Samsungs officiële ‘Olympische smartphone’ werkt de Sochi Android-app echter prima.

Met de Sochi Android-app krijg je toegang tot programma’s met evenementen, de resultaten tijdens de Winterspelen, de stand van zaken met betrekking tot medailles en welke records er tijdens de Spelen zijn verbroken. Samsung meldt in een persbericht dat de app voor alle Android-toestellen beschikbaar is, maar dat is dus helaas niet het geval.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung-gebruikers kunnen de app wel op dit moment downloaden en hun ervaringen delen in het Community-gedeelte, dat via een snelmenu is te bereiken. In dat deel van de app is het mogelijk om berichten, eventueel voorzien van een foto, te plaatsen en te discussiëren met andere fans van de Winterspelen.

Verder kun je zelf bepalen waarover je push-meldingen wilt ontvangen en met de zogenoemde ‘cheering service’ moedig je jouw favoriete sporters en landen aan. De Sochi Android-app is onder andere beschikbaar in het Engels, Frans en Duits.

Download: Sochi 2014 WOW (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.