Samsung Spica en Samsung Bigfoot: twee nieuwe toestellen met Android 2.0 (Donut)
Redactie

samsung spicaDe Russische website Mobile Review heeft foto’s van twee nieuwe Android-toestellen weten te onderscheppen. De toestellen hebben als bijzonderheid, dat ze een vrij klein scherm hebben met een lage schermresolutie. Dat zou te maken hebben met het nieuwe besturingssysteem dat erop draait, Android Donut (Android 2.0). Tenminste, dat beweren de Russen. Huidige Android-telefoons hebben een schermresolutie van 480 x 320 pixels waarbij het maximum op 480 x 800 ligt. De nieuwe toestellen met Android 2.0 kunnen ook een resolutie van 240 x 400 pixels aan en hebben codenaam Bigfoot en Spica.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Gek genoeg ging van er vanochtend juist het gerucht, dat de T-Mobile G1 v2 niet door HTC, maar door Motorola wordt gemaakt. En nu heeft Samsung óók een Bigfoot, met een soortgelijk uitschuifbaar toetsenbordje… De Samsung Spica lijkt daarentegen meer op de Samsung I7500, die al is aangekondigd. Verdere specificaties voor beide toestellen? Een 3 inch touchscreen, 3.2 megapixel camera, 100MB geheugen, microSD-slot, Bluetooth 2.0, Wi-Fi, GPS en HSDPA. Er zit een accelerometer en een digitaal kompas in en de batterij heeft een capaciteit van 1500 mAh.

De Samsung Spica en Samsung Bigfoot zijn gepland voor het derde kwartaal van 2009. Samsung is niet de enige fabrikant, die bezig is met Android 2.0 (Donut). Ook Acer en Motorola zouden al nieuwe toestellen op basis van de nieuwe versie aan het ontwikkelen zijn.

Dit is wat er nu bekend is van de Samsung Spica en Samsung Bigfoot, in vergelijking met de I7500:

samsung spica bigfoot

Meer info: Mobile Review
Via: Tweakers

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.