Samsung Spica: nieuwe naam van de Samsung Galaxy Lite

samsung spicaDe eerder uitgelekte Samsung Galaxy Lite gaat in de winkel een andere naam krijgen: Samsung Spica. Het toestel is een goedkopere uitvoering van de Samsung Galaxy i7500 en draait op Android. Het zal een concurrent worden van budgettoestellen zoals de T-Mobile Pulse en de HTC Tattoo. De Samsung Spica heeft een 3,2 megapixel camera zonder flash, terwijl de Samsung Galaxy voorzien is van een 5 megapixel camera.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het toestel is verder voorzien van Bluetooth, UMTS/HSDPA en een microSD-slot. Het toestel gaat rond de 350 euro kosten en werd niet voor niets aanvankelijk de Samsung Galaxy i5700 Lite genoemd: de telefoon is kleiner en lichter en heeft geen microSD-slot. Gelukkig zitten er wel een gps, kompas en FM-radio in.

samsung i5700 galaxy lite spicaSpica is de Latijnse naam voor een korenaar. Dat klinkt niet erg spannend, maar het is ook de naam van één van de helderste sterren die je ‘s nachts aan de hemel kunt aantreffen. De website CellularMania.net kreeg de Samsung Spica in handen en maakte een reeks foto’s. Ze ontdekten specificaties zoals een 3 inch OLED-scherm en een 1500 mAh-batterij. De telefoon op de foto lijkt een kruising tussen een productiemodel een een prototype. Zo is het nog maar de vraag of de Samsung Spica echt een knalgroene achterklep krijgt, zoals op de foto te zien is.

Meer info: Cellularmania

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.