‘Samsung spreekt makers HTC One-behuizing aan voor metalen Galaxy S5’

Gijs Ettes
24 september 2013, 11:16
1 min leestijd
‘Samsung spreekt makers HTC One-behuizing aan voor metalen Galaxy S5’
htc-one-2

Het gerucht dat Samsung met de Galaxy S5 gaat afstappen van een plastic behuizing en een metalen behuizing krijgt gaat al langer rond. Maandagavond is bovendien bekend geworden dat Samsung hoogstwaarschijnlijk al gesprekken voert met het Taiwanese Catcher. Dit bedrijf heeft al onder andere de metalen behuizing van de HTC One en iPad mini in zijn portfolio staan.

Lees verder na de advertentie.

Vorige maand ging al het gerucht rond dat Samsung inmiddels samenwerkt met een bedrijf in Gumi, vlakbij Seoul, om smartphonebehuizingen te maken van magnesium en aluminium. Dit zou onderdeel zijn van Samsungs project Design 3.0, een project dat er volgens verschillende bronnen op is gericht om Samsungs populairste Android-toestellen van een nieuw uiterlijk te voorzien.

Metalen Galaxy S5 moet in eerste helft van 2014 verschijnen

Een Taiwanese site heeft nu van lokale bronnen vernomen dat Samsung de medewerkers van Catcher heeft opgedragen om een chassis te maken voor een ‘vlaggenschip in de Galaxy-lijn’, die in de eerste helft van 2014 in de winkels moet komen te liggen. Catcher is geen vreemde op dit gebied, aangezien het ook al de behuizing van de iPad mini en HTC One voor zijn rekening heeft genomen.

Het is een logische stap voor Samsung om over te stappen naar metalen behuizingen voor zijn vlaggenschipmodellen. De HTC One wordt immers door veel Android-liefhebbers als een voorbeeld gezien van erg mooi design en een veel gehoord kritiek op de Galaxy S4 blijft de plastic behuizing van het toestel, die volgens sommigen goedkoop aanvoelt.

Via: Phone Arena

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu