De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung maakt vr-bril die werkt zonder smartphone

Jarno Stinissen
28 april 2016, 12:25
1 min leestijd
Samsung maakt vr-bril die werkt zonder smartphone

Samsung werkt aan  een virtual reality-bril die zonder hulp van een smartphone driedimensionale beelden weergeeft. Daarmee  zou het gaan concurreren met Oculus, dat tevens de software maakt voor Samsungs eigen Gear VR.

Lees verder na de advertentie.

Samsung standalone vr-bril

Dat meldt het hoofd van het ontwikkelaarsteam  Injong Rhee aan Variety. Samsung maakt niet bekend of en wanneer het product voor consumenten  verkrijgbaar wordt. Tot nu toe heeft Samsung alleen de Gear VR uitgebracht, een vr-bril die alleen werkt in combinatie met de Galaxy S7 (Edge), Galaxy S6 (Edge) en Note 5.

samsung standalone vr-bril

De standalone vr-bril moet dezelfde functionaliteiten krijgen als de Oculus Rift en HTC Vive. Of Oculus wederom gaat helpen met het bouwen van de software, is nog niet duidelijk. Naast de standalone vr-bril is Samsung ook bezig met gebarenherkenning en hand-tracking, maar het bedrijf zegt dat het nog een aantal jaar kan duren voordat deze techniek in vr-brillen wordt geïntegreerd.

Deze week lanceert Samsung eveneens de Gear 360-camera. De release in de Benelux laat nog even op zich wachten, maar het apparaat  gaat hoogstwaarschijnlijk 419 euro kosten. De Gear 360 kan op twee manieren opnemen: in ‘vr view’, dat beelden genereert  in een hoek van 180 graden met full-hd  en ‘dual view’, waarmee de camera in 360 graden beelden opneemt met een resolutie van 3840 bij 1920 pixels.

De Gear VR is de eerste virtual reality-bril die Samsung ontwikkelde  in samenwerking met Oculus. De bril toont fraaie virtual reality-beelden, waarin de gebruikers volledig om zich heen kan kijken. De Gear VR is verkrijgbaar in de Benelux voor een adviesprijs van 99 euro.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Variety
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu