‘Samsung stopt vanaf volgend jaar productie LCD-schermen voor Apple’

Redactie
23 oktober 2012, 8:30
1 min leestijd

Samsung gaat vanaf volgend jaar stoppen met de productie van LCD-schermen voor Apple. Dat meldt The Verge op basis van een artikel in de Korea Times. Een anonieme bron binnen Samsung vertelt aan de krant dat het Zuid-Koreaanse bedrijf geen LCD-schermen meer voor de iPhone en iPad gaat produceren omdat Apple te lage prijzen hanteert. “Het is niet mogelijk om onze schermen met dergelijk hoge kortingen aan Apple te verkopen. Samsung levert sinds dit jaar al een stuk minder schermen aan Apple en vanaf volgend jaar stopt deze levering in zijn geheel.” Dit is in lijn met de geruchten dat Apple voor de chipsets niet meer van Samsung afhankelijk wil zijn, waarna het bedrijf een chipontwerper van Samsung in dienst heeft genomen.

Volgens het artikel heeft Samsung in Amazon een nieuwe grote partner gevonden die vanwege het succes van de Kindle-lijn de vraag naar LCD-schermen opschroeft. Daarnaast is Samsung van mening dat hun eigen smartphones zo succesvol zijn en nóg succesvoller gaan worden, dat het bedrijf een gedeelte van de productie van de schermen direct voor hun eigen smartphone-ontwikkeling gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

UPDATE: Samsung ontkent dat het minder LCD-schermen aan Apple gaat leveren. Het artikel uit de Korea Times is volgens de fabrikant onjuist. “We hebben nooit de procutie met Apple willen stoppen, en dat gaan we ook niet doen”, aldus Samsung.

Thanks voor de tip, MasDelmar.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu