De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

‘Samsung streeft Apple en Nokia voorbij als grootste smartphonefabrikant’

Redactie
25 juli 2011, 12:05
1 min leestijd
'Samsung streeft Apple en Nokia voorbij als grootste smartphonefabrikant'

Samsung zou in het tweede kwartaal van 2011 meer smartphones hebben verkocht dan Apple en Nokia. Dit beweert analist Neil Mawstow van het onderzoeksbureau Strategy Analytics. Naar verwachting heeft Samsung tussen de 18 en 21 miljoen smartphones verkocht, daar waar Nokia er 16,7 miljoen en Apple 20,3 miljoen smartphones wisten af te zetten. De cijfers van Samsung over het laatste kwartaal zijn nog niet bekend, maar het mag duidelijk zijn dat deze dicht in de buurt zitten bij die van Apple.

Sinds Apple vorige week Nokia van de troon stootte als grootste producent van smartphones lijkt de jacht naar de nummer 1 positie geopend te zijn. De afgelopen jaren was Nokia heer en meester op smartphonegebied, maar door de overstap naar het nieuwe besturingssysteem Windows Phone zit het bedrijf nu in een overgangsperiode. Hoewel ze nog wel Symbian-smartphones weet te verkopen, lijken de verkopen harder in te zakken dan verwacht.

Lees verder na de advertentie.

Nokia is nog wel de grootste telefoonfabrikant ter wereld, als je de verkoop van niet-smartphones meerekend. Maar ook hier doet Samsung het steeds beter. Vermoedelijk heeft Samsung aan het einde van het jaar een marktaandeel van 20 procent, waarbij het dicht bij het Nokia-marktaandeel van 26 procent komt.

De vooruitzichten van Samsung voor het komende jaar zijn goed. De Samsung Galaxy S2 verkoopt meer dan goed en zal in augustus in de Verenigde Staten op de markt komen waar het toestel hoge ogen moet gaan gooien. Samsung gaf eerder dit jaar aan dat ze verwacht dat haar verkoop van high-end telefoons dit jaar gaat verdubbelen. Volgens analist Mawston zal het succes van Samsung vooral afhangen van het feit of ze haar Android-telefoons ook in opkomende markten als China en Brazilië aan de man weet te brengen.

Bron: Bloomberg

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu