De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung wil met nieuwe app verkeersveiligheid vergroten

Thomas Haenen
13 april 2017, 12:02
2 min leestijd
Samsung wil met nieuwe app verkeersveiligheid vergroten

Samsung wil de verkeersveiligheid van Nederlanders bevorderen. Daarom lanceert het bedrijf volgende maand een app die automatisch reageert op binnenkomende berichten tijdens het rijden.

Lees verder na de advertentie.

Stuur vast, smartphone los

Ruim één op de drie Nederlanders gebruikt zijn smartphone wel eens in het verkeer, zo blijkt uit onderzoek van Samsung. Een kwart van alle autorijders belt handsfree onderweg, onder fietsers is het zelfs 34,4 procent. Zo’n 13 procent van alle fietsers en autorijders zegt bovendien wel eens sociale media te checken onderweg.

Het overgrote deel van de wetsovertreders gebruikt zijn smartphone om een partner een bericht te sturen of te bellen. Andere gezinsleden worden 42 procent van de tijd gebeld, terwijl 39,5 procent wel eens met vrienden belt tijdens het rijden. Ook blijkt uit het onderzoek dat mannen net iets vaker dan vrouwen hun smartphone gebruiken in het verkeer.

De kans dat je een ongeluk veroorzaakt is een stuk groter als je onderweg je smartphone gebruikt. Daarom neemt Samsung, in samenwerking met verkeersorganisaties als de ANWB, de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland stappen om bewustwordingte vergroten. Elke reclame voor een Samsung-smartphone wordt binnenkort voorzien van de slogan ‘Stuur vast, smartphone los’. Je zult deze slogan vermoedelijk veel zien de komende tijd, aangezien eind deze maand de Galaxy S8 gelanceerd wordt.

In-Traffic Reply-app

Ook lanceert het bedrijf een nieuwe app die voorkomt dat je je smartphone zomaar onderweg kan gebruiken. ‘In-Traffic Reply’, zoals de app heet, neemt je telefoon over zodra deze aan je snelheid detecteert dat je in de auto of op de fiets zit. Krijg je een berichtje binnen terwijl de app actief is, dan wordt er automatisch gereageerd.

Samsung zegt dat In-Traffic Reply vanaf volgende maand beschikbaar is in de Play Store. Via Samsungs site kun je je aanmelden om een voorlopige versie te testen. De app is geschikt voor alle Android-smartphones, zo heeft Samsung laten weten. Niet alleen sms-berichten, maar ook WhatsApp en Facebook Messenger kunnen ermee beantwoord worden.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu