‘Samsung pakt het groots aan en komt met 13,3 inch-tablet’

Gijs Ettes
12 mei 2014, 12:16
1 min leestijd
‘Samsung pakt het groots aan en komt met 13,3 inch-tablet’
Samsung Tablet Warhol

Naar verluidt werkt Samsung aan een nieuwe tablet met een 13,3 inch-scherm die  de codenaam ‘Warhol’ draagt. De tablet zou verschijnen in varianten met wifi en 3G en beschikken over een schermresolutie van 2560 bij 1600 pixels. Informatie over de officiële naam van het Android-toestel en de overige specificaties is niet voorhanden, maar mogelijk beschikt de ‘Warhol’ over vrijwel dezelfde hardware als de Samsung Galaxy Tab S.

Samsung heeft al langer plannen om Android-toestellen uit te brengen die de grens tussen tablets en laptops vervagen. Mogelijk biedt de ‘Warhol’ apps en features die het apparaat ideaal maken voor productiviteit. De meeste tablets die Samsung nu in het portfolio heeft, beschikken al over een office-pakket  en de optie om meerdere apps tegelijkertijd te draaien.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note Pro 12.2 tabletmarkt

Met de Galaxy Note Pro presenteerde Samsung begin dit jaar zijn grootste tablet tot nu toe. Het apparaat beschikt over een 12,2 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 247 ppi. Verder is de Galaxy Note Pro 12.2 voorzien van een 1,9GHz-quadcore-processor, 3GB aan werkgeheugen en tenminste 32GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Lees ons uitgebreide oordeel in de Galaxy Note Pro review.

Waar de Note Pro zich op het hoogste segment richt, is de Galaxy Tab 4-lijn juist gericht op het budgetsegment. De tablets in deze lijn zijn beschikbaar in drie formaten (7 inch, 8 inch en 10,1 inch) en voorzien van een WXGA-scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels, een achterkant van kunstleer en Android met TouchWiz. Daarnaast hebben ze alle drie dezelfde 1,2GHz-quadcore-processor en 1,5GB aan werkgeheugen.

Het laatste nieuws over Samsung

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu