‘Samsung wil Android inruilen voor Tizen’

Jarno Stinissen
14 juni 2016, 12:10
2 min leestijd
‘Samsung wil Android inruilen voor Tizen’

Samsung overweegt om Android te laten voor wat het is en wil de overstap maken naar zijn eigen  besturingssysteem Tizen. Dat meldt een topman van het bedrijf aan de Korea Times.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Tizen

samsung tizen

De senior manager van Samsung wilt onbekend blijven, maar zijn verhaal spreekt gelukkig meer  tot de verbeelding. Volgens de topman  heeft het bedrijf geen toekomst in de wereld van mobiele technologie zonder een eigen ecosysteem aan te leggen. Ook wordt erop gehamerd dat  Samsung Tizen meer is dan ‘slechts’ een besturingssysteem voor mobiele apparaten. “De stap naar een eigen ecosysteem is wat aan de late kant, maar het bedrijf is op het moment bezig met een inhaalslag”, aldus de topman.

Samsung voorziet al een klein deel van zijn goedkopere smartphones met Tizen. Deze worden vrijwel allemaal in India verkocht. Door op een kleine markt te beginnen, bekijkt Samsung of er daadwerkelijk een toekomst zit in het eigen open source-besturingssysteem. Met 64 miljoen verkopen tijdens het eerste kwartaal, levert  Tizen het bewijs dat  de software  competitief kan zijn.

Samsung Tizen is op dit moment in de Benelux alleen beschikbaar op smartwatches en tv’s. In de toekomst wil het bedrijf ook camera’s en high-end smartphones voorzien van zijn eigen software. Samsung  is op dit moment bezig om meerdere ontwikkelaars aan het overtuigen om mee te werken aan de software, zodat Tizen daadwerkelijk een rol van betekenis kan gaan spelen in de toekomst. Welke middelen het bedrijf aan de ontwikkelaars geeft, blijft echter onduidelijk.

Of Samsung in de toekomst geen enkele smartphone meer uitrust met Android houdt de topman ook in het midden. De overstap van Android naar Tizen zou grote gevolgen hebben voor de smartphonelijn  van het bedrijf. Alle high-end toestellen maken namelijk gebruik van Googles besturingssysteem, waaronder de Galaxy S7 en S7 Edge. Wanneer je echter kijkt naar de populariteit van deze toestellen, lijkt een toekomst met alleen maar Samsung Tizen-apparaten erg onwaarschijnlijk.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu