De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung-topman: ‘Galaxy S4 met quad-core of octa-core maakt nauwelijks verschil’

Redactie
25 april 2013, 15:05
1 min leestijd
Samsung-topman: ‘Galaxy S4 met quad-core of octa-core maakt nauwelijks verschil’
jk shin samsung

Maakt het uit hoeveel processorkernen een smartphone heeft? Dual-core, quad-core, octa-core… als je de reclames mag geloven kun je maar het beste voor zo indrukwekkend mogelijke specs gaan. Maar volgens topman J.K. Shin van Samsung maakt het niet zoveel uit of je een quad-core of octa-core smartphone koopt. Shin is hoofd IT en mobiele communicatie bij Samsung en heeft een gedeelde rol als CEO. Hij reageerde daarbij op bezorgdheid van consumenten dat ze worden achtergesteld omdat Europa en de VS de quad-core Snapdragon-versie van de Samsung Galaxy S4 krijgen, terwijl andere inwoners van andere regio’s de Exynos 5 octa-core variant kunnen kopen.

Consumenten zijn bang dat ze een toestel kopen, dat minder presteert en dat ze daarom maar beter een geïmporteerd toestel met Exynos-processor kunnen kopen. Shin zegt dat dit niet nodig is, omdat de beide processoren zodanig vergelijkbaar zijn, dat je het als doorsnee consument niet gaat merken.

Lees verder na de advertentie.

Dat Samsung toch voor verschillende processoren heeft gekozen, heeft te maken met productieproblemen. Het was onmogelijk om voldoende componenten in te kopen en aan de vraag te voldoen. Samsung heeft daarom ervoor gekozen om de thuismarkt in Azië voorrang te geven en te voorzien van een Exynos 5-processor. Waarschijnlijk heeft Shin gelijk: de gemiddelde consument loopt de winkel uit met een Galaxy S4 en zal zich niet eens druk maken welke processor erin zit. Voor ontwikkelaars, gamers en ‘prosumers’ kan het wel degelijk verschil maken welke uitvoering je hebt. Wil je de grenzen opzoeken van wat er technisch mogelijk is met je toestel, dan kan de processor wel degelijk verschil maken.

Samsung heeft aanstaande zaterdag diverse evenementen georganiseerd om de lancering van de Galaxy S4 te vieren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu