De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung TouchWiz UX: een goede keus of niet?

Redactie
24 maart 2011, 17:04
1 min leestijd

Rond de zomer verschijnen twee nieuwe tablets van Samsung: de Galaxy Tab 8.9 en de Galaxy Tab 10.1. Speciaal voor deze tablets bouwde Samsung een schil om Honeycomb heen met de naam TouchWiz UX. TouchWiz UX maakt gebruik van zogenoemde Live Panels en heeft een eigen taakbalk met apps onder in het scherm. Maar is het eigenlijk wel goed dat Samsung met een eigen interface komt?

Redacteur Todd Haselton van BGR vermoedt dat TouchWiz UX bij veel mensen in de smaak gaat vallen, alhoewel de schil niet voor iedereen is. Onder ‘niet voor iedereen’ verstaan wij puristen, oftewel Android-gebruikers die geen troep op hun toestel willen, alleen een kale Android-installatie.

Lees verder na de advertentie.

Haselton is enthousiast over de Live Panels. Widgets zijn te vergroten of te verkleinen, zodat gebruikers zelf kunnen bepalen hoe groot een Live Panel wordt weergegeven. Ook handig is dat bladwijzers als kleine screenshots worden opgeslagen op het homescreen. Klik op een screenshot en de pagina opent full-screen.

Ik heb enkele YouTube-filmpjes bekeken van TouchWiz UX en kan concluderen dat de schil er aardig uit ziet. Toch lijken er nog wat vertragingen te zijn, maar ik verwacht dat Samsung deze problemen voor de release van de tablets oplost. Om zelf een mening te vormen heb ik hieronder enkele video’s geplaatst van TouchWiz UX.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu