Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Samsung gaat TouchWiz versimpelen, wordt meer als stock Android’

Redactie
13 januari 2015, 12:41
1 min leestijd
‘Samsung gaat TouchWiz versimpelen, wordt meer als stock Android’

Samsung gaat TouchWiz, de schil die het Zuid-Koreaanse bedrijf over Android plaatst, versimpelen door overbodige functies te verwijderen. Het design gaat meer als stock Android ogen.

Lees verder na de advertentie.

Fabrikanten ontwikkelen een Android-skin om smartphones en tablets een eigen identiteit te geven. Dat gaat echter niet altijd gepaard met positieve geluiden, waarbij Samsung veelal de meeste kritiek ontvangt.

TouchWiz zorgt ervoor dat de Android-software ietwat trager aanvoelt, en velen zijn kritisch over het design van de skin. Zo zou Samsung TouchWiz te druk en onoverzichtelijk maken. Met die kritieken gaat Samsung iets doen, zo meldt Business Korea, en de veranderingen zouden in de aankomende Samsung Galaxy S6 te zien zijn.

Samsung TouchWiz en stock Android van Nexus

Volgens Business Korea gaat Samsung zijn softwareskin versimpelen en onnodige features verwijderen, waarbij de focus ligt op het verbeteren van de belangrijkste functies van Android. “We richten ons op het versimpelen van TouchWiz tot het niveau van Googles Nexus 6”, aldus een anonieme bron. De Nexus 6 draait op stock Android, de Google-versie van het mobiele besturingssysteem, en wordt veelal geprezen om de simpele software en snelle updates.

Onder andere Motorola biedt een vrijwel stock-versie van Android met zijn toestellen aan, waardoor smartphones rap aanvoelen en sneller updates krijgen. Motorola hoeft namelijk weinig aanpassingen in de software door te voeren alvorens zij een update uitrollen.

touchwiz-stockandroid
Links stock Android Lollipop, rechts TouchWiz met KitKat

Volgens bronnen gaat de nieuwe TouchWiz “net zo snel en soepel” draaien als de software van de Nexus 6. Dit is met name fijn voor de budget- en midrange-modellen van Samsung, die over minder krachtige hardware beschikken dan de high-end-modellen. Toestellen met minder krachtige hardware  hebben vooral baat bij een afgeslankte versie van Samsung TouchWiz.

Laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu