De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung-tv’s krijgen ondersteuning voor de Google Assistent

Wouter Nijsen
7 januari 2019, 16:33
2 min leestijd
Samsung-tv’s krijgen ondersteuning voor de Google Assistent

Samsung heeft tijdens elektronicabeurs CES 2019 aangekondigd dat zijn nieuwste smart tv’s de Google Assistent en Alexa gaan ondersteunen. Er zitten echter wat haken en ogen aan de ondersteuning voor Googles slimme spraakassistent.

Lees verder na de advertentie.

Samsung-tv’s krijgen Google Assistent-ondersteuning

De smart tv’s die Samsung in 2019 uitbrengt, ondersteunen meer slimme assistenten dan alleen Bixby. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft aangekondigd dat gebruikers straks Samsung-tv’s kunnen bedienen via de Google Assistent of Amazon Alexa. Hierbij moet je denken aan stemcommando’s voor het aan- of uitzetten van de televisie, het aanpassen van het volume of het opstarten van bijvoorbeeld de Netflix-app.

google assistent vluchtinformatie checken

Helaas gaat de Google Assistent-ondersteuning niet zo diep als dat je zou willen. Zo kun je niet via de afstandsbediening van je Samsung-tv de Google Assistent aanspreken, maar dit gaat via een Google Home of Home Mini. Dat betekent dat je dus zo’n apparaatje in huis moet hebben staan om de feature te gebruiken. Alleen Bixby, Samsungs eigen assistent, kan je helpen wanneer je via de afstandsbediening een stemopdracht geven. De Google Assistent en Amazon Alexa draaien bovendien niet op de tv’s, maar werken via de gekoppelde slimme speaker.

De Google Assistent- en Alexa-ondersteuning komt vooralsnog alleen naar Samsung-tv’s die in 2019 worden uitgebracht. Woordvoerders van Samsung hebben echter aangegeven dat het mogelijk is dat de feature later via een software-update naar oudere modellen wordt gebracht.

AirPlay en iTunes

Daarnaast komt zowel Apples AirPlay-ondersteuning als iTunes naar Samsung-tv’s. Hierbij gaat het om modellen uit 2018 en 2019, waarbij een software-update ervoor zorgt dat oudere televisies de functies krijgen. De iTunes-ondersteuning betekent dat het mogelijk wordt om films vanuit iTunes te kopen of huren en deze meteen op een Samsung-tv te kijken.

Door de AirPlay-ondersteuning kun je straks draadloos beelden en muziek vanaf een Apple-apparaat naar de televisie sturen. Op onze zustersite iPhoned lees je meer over AirPlay en iTunes voor Samsung-tv’s.

Lees meer nieuws over Samsung

Bron: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu