De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung presenteert Galaxy Tab S op 12 juni’

Gijs Ettes
15 mei 2014, 14:30
1 min leestijd
‘Samsung presenteert Galaxy Tab S op 12 juni’
Samsung unpacked-evenement

In de nacht van 12 op 13 juni vindt het tweede Samsung Unpacked-evenement van 2014 plaats, zo heeft de fabrikant middels een persuitnodiging bekendgemaakt. Hoewel Samsung niet aangeeft welk product onthuld gaat worden, is de verwachting dat ‘Episode 2’ in het teken staat van de Galaxy Tab S, de eerste tablet sinds lange tijd die beschikt over een super-amoled-scherm. Samsung spreekt in de uitnodiging immers over ‘iets nieuws waar de kleuren vanaf spatten’.

De Galaxy Tab S wordt waarschijnlijk verkrijgbaar in twee varianten met een 8,4 inch en een 10,5 inch-scherm en een schermresolutie van 2560 bij 1600 pixels. We zijn erg benieuwd hoe het bij het display van deze aankomende Samsung-tablet is gesteld met de afleesbaarheid in zonlicht, zwartwaarden en de mate van kleurverzadiging.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Tab S foto Unpacked-evenement

Over de Galaxy Tab S is overigens al redelijk wat bekend. Zo lekten al eerder de specificaties en het design (zie hiernaast) uit. Opvallend aan de tablet is dat deze een vingerafdrukscanner heeft die, net als bij de Galaxy S5, is geïmplementeerd in de homeknop. De scanner kan worden gebruikt om de Tab S te ontgrendelen en betalingen te verrichten met de PayPal-app.

Verder wordt het Android-toestel aangedreven door een octacore-processor (Exynos 5420) met vier snelle 1,9GHz-kernen (Cortex A15) en vier energiezuinige 1,3GHz-kernen (Cortex A7). Die laatste nemen taken voor hun rekening die minder processorkracht vergen, wat de accuduur ten goede moet komen. Tot slot is er 3GB aan werkgeheugen, twee camera’s met 8 en 2,1 megapixels en 4G (optioneel) aan boord.

Lees het laatste Samsung nieuws

Hieronder lees je het laatste nieuws met betrekking tot Samsung.  Op zoek naar een ander vergelijkbaar toestel? Bekijk dan de  Samsung-toestelpagina!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Tab S 10.5
Samsung Galaxy Tab S 10.5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu