Samsung Unpacked met Galaxy Note 4 onthulling op 3 september

Gijs Ettes
4 augustus 2014, 14:17
2 min leestijd
Samsung Unpacked met Galaxy Note 4 onthulling op 3 september
Samsung Unpacked Galaxy Note 4

Zoals verwacht gaat Samsung op 3 september aanstaande de Galaxy Note 4 onthullen. Al eerder gingen de geruchten  dat de onthulling tijdens de IFA in Berlijn zou plaatsvinden en uit persuitnodigingen die Samsung heeft verzonden, blijkt dat begin volgende maand weer een Samsung Unpacked evenement wordt georganiseerd. Naast de Note 4 worden ook de onthullingen van de Gear Glass en Gear VR verwacht. De Gear Glass moet Samsung antwoord worden op Googles slimme bril, terwijl de Gear VR een virtual reality-bril is die samenwerkt met Galaxy-toestellen als de Galaxy S5.

De Galaxy Note 4 heeft  een 5,7 inch-scherm  met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De overige specs zouden ‘aanzienlijk beter’ zijn dan die van de Galaxy S5.  Daarnaast verschijnt de phablet mogelijk in twee versies: eentje met een plat oled-scherm en een metalen behuizing en een model met een gebogen scherm. Laatstgenoemde versie zou niet gericht zijn op de massa.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 4 specificaties

samsung galaxy note 4 specs

De specs van de Note 4 zijn nog niet bevestigd, maar  uit een recente AnTuTu benchmark  valt op te maken dat het toestel een Snapdragon 805-chip of een Exynos 5433-chip van Samsung krijgt. Laatstgenoemde is waarschijnlijk bedoeld voor de Europese markt en heeft niet vier, maar acht kernen. Vier hiervan zijn energiezuinig en kunnen lichtere taken voor hun rekening nemen, terwijl de andere vier alleen worden aangesproken bij zware apps of processen.  Een andere interessante toevoeging is die van een sensor die schadelijk UV-licht kan meten en samenwerkt met de S Health-app. In Zuid-Korea zal het toestel ondersteuning kennen voor LTE-A, de nieuwe en snellere 4G-standaard.

Verder heeft de Note 4 de beschikking over een 16-megapixel-camera aan de achterzijde en een 3,7-megapixel-frontcamera voor het schieten van scherpe selfies. Het toestel draait bij verschijning waarschijnlijk op de meest recente versie van Android (4.4.4) met daaroverheen Samsungs TouchWiz-skin.

Het laatste nieuws over de Galaxy Note 4

De Galaxy Note 4 release staat naar verluidt voor het derde kwartaal van 2014 gepland. Wil je de Galaxy Note 4 kopen? Check dan ons koopadvies!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 4
Samsung Galaxy Note 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu