‘Samsung lanceert Galaxy S8 met nieuws-app Upday’

Thomas Haenen
22 maart 2017, 19:02
2 min leestijd
‘Samsung lanceert Galaxy S8 met nieuws-app Upday’

Nieuwsdienst Upday is vanaf volgende maand ook in Nederland te vinden. Het lijkt daarmee de meegeleverde nieuws-app van de Galaxy S8 te worden.

Lees verder na de advertentie.

Hoe Samsung Upday inzet als nieuws-app

Samsung Upday

Upday is vanaf 1 april ook in Nederland beschikbaar, zo meldt Emerce. Deze nieuwsdienst van uitgever Axel Springer is al actief in verschillende Europese landen, waaronder Duitsland, Engeland en Frankrijk. Het bedrijf heeft grootste uitbreidingsplannen en hoopt dit jaar in verschillende nieuwe landen te lanceren, waarbij Nederland als één van de eerste aan de beurt is.

De Upday-app is alleen beschikbaar op Samsung-smartphones en wordt op sommige toestellen zelfs standaard meegeleverd. Met een Nederlandse release begin april is het zeer aannemelijk dat de Galaxy S8 met Upday gelanceerd wordt. Het nieuwe vlaggenschip van Samsung wordt 29 maart officieel aangekondigd en je kunt vervolgens een Galaxy S8 kopen vanaf

Upday in Nederland

De Nederlandse redactie van Upday zal bestaan uit zes man en wordt aangestuurd door een voormalig medewerker van NU.nl. Upday schrijft zelf vrijwel geen artikelen, maar verwijst vooral door naar andere bronnen. Zo kun je het interessantste, opvallendste nieuws van een groot aantal sites via Upday ontdekken en teruglezen.

In andere landen is Upday inmiddels op een groot aantal high-en Samsung-smartphones te vinden. De app wordt voorgeïnstalleerd op veel toestellen. Bij het activeren geef je aan welke onderwerpen je interesseren, waarna je alleen nieuws te zien krijgt dat aansluit op die interesses. Zo probeert Upday een persoonlijke nieuwsfeed te bieden. Omdat de artikelen in Upday door echte mensen worden verzameld en samengesteld, zou je een interessanter overzicht krijgen dan de automatische feeds die bijvoorbeeld Google Nieuws biedt.

Het is onbekend of Upday vanaf 1 april per direct beschikbaar is voor alle Samsung-smartphones, of dat slechts een selectie er vanaf volgende maand mee aan de slag kan. Heb je geen Samsung-smartphone, dan zul je de app in ieder geval niet kunnen downloaden.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Emerce
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu