Samsung verkoopt meer smartphones dan Nokia, maar minder dan Apple

Redactie
29 juli 2011, 11:29
2 min leestijd
Samsung verkoopt meer smartphones dan Nokia, maar minder dan Apple
Samsung verkoopt meer smartphones dan Nokia, maar minder dan Apple
Samsung kwartaalcijfers

In het tweede kwartaal van 2011 heeft Samsung ongeveer zeventien tot twintig miljoen smartphones verkocht. Dit is meer dan de voormalige marktleider Nokia die 16,7 miljoen smartphones wist te verkopen in hetzelfde kwartaal, maar niet meer dan Apple die 20,3 miljoen iPhones wist af te zetten. De telefoondivisie van Samsung doet het betere dan andere divisies van Samsung, de totale winst van het bedrijf daalde echter met zo’n 18 procent naar ongeveer 3,3 miljard dollar.

Samsung gaf geen exacte cijfers over hoeveel smartphones ze heeft verkocht, voor het eerst in tien jaar tijd, maar wist wel te melden dat in het tweede kwartaal de verkoop van telefoons is gestegen met vijftien tot twintig procenst. Volgens onderzoeksbureau Strategic Analytics heeft Samsung in totaal 74 miljoen telefoons verkocht, een stijging van 16 procent ten opzichte van een jaar eerder. In totaal zouden dit zo’n 19,1 miljoen smartphones zijn.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel Samsung pas later in de smartphonemarkt stapte dan Nokia en Apple, lijkt het bedrijf in het derde kwartaal van dit jaar de nieuwe marktleider te worden als ze de stijgende lijn voort weet te zetten. Veel analisten gingen er van uit dat Samsung dit kwartaal al marktleider zou worden op het gebied van smartphones. Vorig jaar in het tweede kwartaal wist Samsung 3,1 miljoen smartphones te verkopen, in het eerste kwartaal van 2011 was dit aantal al gestegen naar 12 miljoen. Vooral de Samsung Galaxy S2 verkoopt goed met meer dan vijf miljoen verkochte exemplaren, en het toestel moet hoge ogen gaan gooien als deze in augustus in de Verenigde Staten op de markt komt.

Dat de totale winst van Samsung daalde heeft vooral te maken met de slecht presterende televisie-afdeling. De vraag naar televisies is volgens het Koreaanse bedrijf gedaald. Samsung wist wel beduidend meer processors en andere chips te verkopen. Naar verwachting zal de vraag naar deze componenten de komende tijd alleen maar toenemen. Opvallend is dat de consumentendivisie van Samsung bestaande uit televisies, computer en gadgets de grootste afdeling is van het bedrijf, maar dat deze de minste winst maakt en in de eerste helft van 2010 zelfs nog verliesgevend was.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu