Samsung verslaat Apple in tweede kwartaal 2013

Gijs Ettes
24 juli 2013, 16:21
1 min leestijd
Samsung verslaat Apple in tweede kwartaal 2013
apple samsung tablets

Samsung wist in het tweede kwartaal van 2013 meer winst te boeken dan concurrent Apple, ondanks het feit dat Apple een recordaantal iPhones wist te verkopen in de afgelopen periode.

Lees verder na de advertentie.

De winst bedroeg in het tweede kwartaal van 2013 (Q3 2013 voor financieel ingewijden) namelijk 8,3 miljard dollar voor Samsung. Dat is 3 miljard dollar meer dan in diezelfde periode vorig jaar. Apple moest het doen met een winst van 6,9 miljard dollar, waarbij die winst vorig jaar nog lag op maar liefst 8,8 miljard dollar. Waar het bij Samsung steeg, daalde het dus bij Apple.

Apple niet langer meest winstgevende smartphonefabrikant

Apple was voor een lange tijd de meest winstgevende smartphonefabrikant, maar Samsung heeft het bedrijf uit Cupertino voorlopig van de troon gestoten op dit gebied. Apple draaide overigens een omzet van 35,2 miljard dollar; dit bedrag lag bij Samsung op maar liefst 50 miljard dollar.

Voor deze resultaten heeft Samsung meer dan 71 miljoen smartphones verkocht. Apple verkocht 31,2 miljoen iPhones, een record voor de zogeheten juni-periode. Bij deze cijfers moet er natuurlijk wel rekening mee worden gehouden dat Apple en Samsung allebei meer dan alleen telefoontoestellen produceren, en dat Apple veel minder smartphones uitbrengt dan dat Samsung doet op jaarbasis.

Via: Smartphone.nl

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu