Placeholder

Samsung verwacht tien miljoen tablets te verkopen in 2011Het hoofd van de mobiele divisie van Samsung heeft gezegd dat het Koreaanse bedrijf dit jaar meer dan vijf keer zoveel tablets gaat verkopen dan in 2010. Aangezien er toen ongeveer 1.5 tot 2 miljoen Samsung-tablets zijn verkocht, betekent dat er dit jaar tien miljoen tablets over de toonbank zullen gaan. Hoewel Samsung ook Windows-tablets maakt, is dit aantal te verwaarlozen in vergelijking met het aantal Android-tablets die de Koreaanse fabrikant verkoopt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De tabletmarkt is nog lang niet verdeeld en hier is veel winst te behalen. Apple is marktleider met de iPad, maar veel analisten verwachten dat als Android zo doorgroeit dat ze de iPad in kan halen binnen enkele jaren. De concurrentie heeft het moeilijk, eerder stopte HP met haar TouchPad en ook de BlackBerry PlayBook van RIM doet het niet goed. Hierdoor lijkt de weg open voor Android. Microsoft is wel bezig om de volgende versie van het besturingssysteem Windows geschikt te maken voor aanraking. Zo heeft Samsung een speciale Windows 8 tablet gemaakt voor ontwikkelaars.

Ondanks alle rechtszaken met Apple lijkt Samsung op de goede koers te zijn met haar Samsung Galaxy Tab tablets. De telefoondivisie lijkt het het nu nog beter te doen dan de tablets. Zo liet hoofd van de mobiele divisie J.K. Chin ook weten dat Samsung verwacht dit jaar meer dan 300 miljoen telefoons te verkopen. Dit is onder meer te danken aan het succes van de Samsung Galaxy S II die in vijf maanden tijd al meer dan 10 miljoen keer over de toonbank ging.

Bron: Bloomberg

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.